Kadın arzusunun ateşi ve acısı…

Eylül 27, 2021

Kadın arzusunun ateşi ve acısı…

Lisa Taddeo’nun “Üç Kadın” adlı kitabı, Özlem Alkan K çevirisiyle Mundi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“En çıplak anlarımızda kim olduğumuza dair gerçeği, arzunun nüanslarında aramak lazım.”

Kendi arzularını keşfeden üç kadına yıllarca eşlik eden Lisa Taddeo, onların korkularını ve özlemlerini kaleme alıyor. Çekici, rahatsız edici, çok katmanlı, güçlü ve güzel.

Arzu. Bizi büyülüyor ve avucuna alıyor. Düşüncelerimizi kontrol ediyor, hayatlarımızı yönlendiriyor, bazen sadece onun için yaşıyoruz. Yine de hakkında neredeyse hiç konuşmuyoruz. Ve derinlerde yatan bir güç olarak arzu, büyük ölçüde keşfedilmeden kalıyor.

Gazeteci Lisa Taddeo’nun, farklı geçmişlere ve yaşam tarzlarına sahip kadınlarla konuşmak için Amerika’yı altı kez baştan başa kat ettikten sonra kaleme aldığı Üç Kadın, kadın arzusunun kırılganlığına, karmaşıklığına ve eşitsizliğine ışık tutan, çığır açan bir kitap. Unutulmaz üç kadının deneyimlerini okudukça yalnız olmadığımızı hatırlayacağımız, büyük bir gazetecilik başarısı. 

“İçimize işleyen, yakıp yıkan, büyüleyen bir kitap. Bir kitap bundan fazlasını yapabilir mi emin değilim.”
The Sunday Times

“Cesur, güncel, yüz yılda bir denk gelinebilecek bir kitap. Her evde bir tane olmalı… çok geçmeden olacaktır da.”
New Statesman

“Nefes kesici, kendinden emin ve tamamen kendine has.”
Dave Eggers

Tür: Biyografi
Sayfa sayısı: 312
Fiyat: 42,00 TL

LISA TADDEO, 1980’de doğdu. New YorkEsquireElleGlamour dergileri ile pek çok başka yayına katkıda bulundu. Kurgudışı yazıları Best American Sports Writing (En İyi Amerikan Spor Yazıları) ve Best American Political Writing (En İyi Amerikan Politika Yazıları) antolojilerinde yer aldı, kısa öyküleri iki Pushcart Ödülü’ne layık görüldü. Eşi ve kızıyla Connecticut’ta yaşıyor.

ÖZLEM ALKAN K, İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Pazarlama ve dergi yönetiminde çalıştıktan sonra, 2017 yılında ilk romanı Ağır Bir Şeyin Fazla Gürültü Çıkarmadan Devrilişi‘ni Doğan Kitap’tan yayımladı.

edebiyathaber.net (27 Eylül 2021)

Yorum yapın