Kadim sorulara yanıt arayan kitap: “İnsanın Oluşumu”

Aralık 27, 2017

Kadim sorulara yanıt arayan kitap: “İnsanın Oluşumu”

Christopher Potter’ın İnsanın Oluşumu adlı kitabı, Çağlar Adnan Yılmaz çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaya nasıl geldik? Neden buradayız? Bir amacımız var mı? Gerçeklik nedir? İnsanın doğası nedir? Madde nedir? İnsan yaşamında kültür ne kadar etkilidir? Tanrı nedir? Aşk nedir? Bilim bize anlamak istediklerimizin ne kadarını sunabilir? Dünya dışında bir yaşam var mı?

Potter, elinizdeki bu harika kitabında, insanın varoluşundan bu yana üzerine kafa yorduğu büyük sorulara verilebilecek cevapları oldukça kapsamlı bir anlatımla ve örneklerle aktarıyor. Maddenin özü, evrenin varoluşu, bilimin yöntemi ve felsefesi, zaman, bilinç, algı, davranış, doğa, aşk, sonsuzluk gibi birçok kavrama ustalıkla değinen Potter, insan ve evren üzerine oldukça güçlü bir kavrayışa ulaşmamızı vesile oluyor…

İlk 16 sayfa için>>>

Christopher Potter

1 Nisan 1959 doğumlu Christopher Potter, Londra’da, King’s College’da Matematik eğitimi almış, ardından aynı üniversitede Bilim Tarihi ve Felsefesi dalında yüksek lisans yapmıştır. 17 yıl boyunca Forth Estate Yayınevinde çalışmış, bu süre zarfında Carol Shields, Annie Proulx, Michael Cunningham, Michael Chabon [bu yazarların hepsi Pulitzer Ödülü almıştır], Dava Sobel [Longitude (Boylam) adlı kitabı bir milyondan fazla satmıştır], Hilary Mantel, Matt Ridley, Simon Singh ve Marcus Du Sautoy gibi yazarların hem editörlüğünü hem de yayıncılığını üstlenmiştir.
Halen The Sunday Times, The Independent ve The Standard gibi gazetelerde yazılar yazan Potter, yaşamını dönüşümlü olarak Londra ve New York şehirlerinde geçirmektedir. Buradasınız kendisinin ilk kitabıdır.

edebiyathaber.net (27 Aralık 2017)

Yorum yapın