Kadıköy Maarif 2. Kitap Fuarı başlıyor

Nisan 26, 2012

Kadıköy Maarif 2. Kitap Fuarı başlıyor

Kadıköy Maarif (Kadıköy Anadolu Lisesi) bir ilki gerçekleştirerek; bir lisekitap fuarını 2. yılına taşıyor. Diğer okulların ziyaretine açık ilk lise kitapfuarı olan ve devlet liseleri arasında ise bir ilki temsil eden “Kadıköy Anadolu Lisesi Kitap Fuarı”, 25-26-27 Nisan 2012 tarihleri arasında, okul kampüsünde düzenleniyor.

Kadıköy Maarif (Kadıköy Anadolu Lisesi) yine bir ilki gerçekleştirerek; bir lise kitapfuarını ikinci yılına taşıyor. 25-26-27 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek “Kadıköy Anadolu Lisesi 2. Kitap Fuarı”na, okul öğrencilerinin genel isteği üzerine onur konuğu olarak, “Selim İleri” seçildi. Okulun 1984 mezunu “Müge İplikçi” ve “Murat Menteş”, fuarda söyleşi ve imza günü düzenleyecek isimlerden ikisi. 

Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) ve okulun “Kütüphanecilik Kulübü”nün birlikte organize ettiği ve açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar tarafından yapılacak fuarda, birbirinden önemli edebiyatçıların söyleşileri ve imza günleri gerçekleştirilecek. Selim İleri, Kadıköy Maarif 1984 mezunu Müge İplikçi ve Murat Menteş bu isimlerden bazıları.

Yıllardır, mezunların okullarına sahip çıkmasının ve destek vermesinin en başarılı örneklerinden birisini olarak gösterilen Kadıköy Maarif camiası kendisini “Martılar” olarak adlandırıyor. Bu nedenle, “Her Kitap Yeni Ufuklara Kanat Açmaktır…” cümlesi, fuarın sloganı olarak belirlenmiş. Bu yıl onur konuğu olarak; okul öğrencilerinin genel isteği üzerine “Selim İleri” nin seçildiği fuara 36 yayınevi katılıyor. 
   
KALEV tarafından yapılan açıklamada, yayınevleri tarafından okulun spor salonunda açılacak standların; okul mezunu ünlü yazarların imza günlerinin ve Maarif Kültür Merkezi’nde yapacakları edebiyat söyleşilerinin, tüm İstanbul genelindeki ilköğretim ve lise öğrencilerinin ziyaretine açık olacağı belirtildi. 

K.A.L. Eğitim ve Kariyer Günleri

Okul ayrıca, kitap fuarının hemen ardından, “K.A.L. Eğitim ve Kariyer Günleri” etkinliğinin dördüncüsünü, 3 -4 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirecek.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek “K.A.L. Eğitim ve Kariyer Günleri” etkinliği ise; okul öğrencilerinden oluşan K.A.L. Kişisel Gelişim Kulübü ve yine KALEV birlikteliğinde, 3 -4 Mayıs 2012 tarihlerinde, yine okul kampüsünde düzenlenecek.

Etkinliklerle ilgili bir açıklama yapan KALEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Argun Eğmir ise, koordine ettikleri tüm etkinliklerde gelenekselleşmeyi temel hedef olarak koyduklarını belirterek; “Kitap Fuarı”nda, ülkemizin en seçkin yayınevleri ve başta okulumuz mezunu olmak üzere, kültür hayatımızda iz bırakmış ünlü yazarlarımız, öğrencilerimiz ve tüm İstanbul okulları öğrencileriyle bir araya gelecek. Eğitim ve Kariyer Günleri Etkinliği’nde ise, tüm İstanbullu lise öğrencileri, seçim yapacakları tüm üniversiteler, üniversiteye hazırlanacakları dershaneler ve eğitim ile ilgili yayınevleri başta olmak üzere; tüm eğitim sektörünü bir arada inceleme fırsatı bulabilecekler. Okulumuzun geçmişinden gelen eğitim geleneğinin, mezunların ortak kültürünün ve değerlerinin kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı sunmak temel varoluş nedenimizdir ve bu tür etkinlikler bunun en önemli araçlarındandır” dedi. 

Kaynak: cnnturk.com (26 Nisan 2012)

Yorum yapın