Kaçıranlar için: “Tenin Kayıp Hafızası”

Temmuz 18, 2022

Kaçıranlar için: “Tenin Kayıp Hafızası”

Russell Banks’in “Tenin Kayıp Hafızası” adlı romanı, Özlem Yüksel çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları tarafından 2016 yılında yayımlandı. Bu çarpıcı romanı öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

ABD’li çağdaş yazar Russell Banks karanlıklara, günümüzün gölgede kalan dünyalarına ürkmeden, çekinmeden giriyor.

Cinsel suçtan hüküm giymiş 21 yaşındaki Kid ve üstün zekâsıyla küçük yaştan itibaren dikkat çekmiş Profesör etrafında gelişen roman; olayların örgüsü, mekân kurgusu ve karakterleri ile okuru gerçeklerin eşiğine kadar taşıyor: Yalın, mesafeli ve ahlakçı olmadan ahlaki bir dille düşkünleri, dışlanmışları, manipüle edilenleri anlatırken toplumsal, politik olayların görünen ve görünmeyen yüzleriyle başbaşa bırakıyor.

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Russel Banks 1940 yılında Newton, Massachusetts’te doğdu. ABD’nin en saygın yazarları arasında sayılmaktadır. Uluslararası Yazarlar Parlamentosu  eski başkanı ve American Academy of Arts and Letters üyesidir. İki kez Pulitzer Ödülü finalisti olmuştur. Çalışmaları yirmi dile çevrilmiştir. Commonwealth Award for Literature dahil pek çok ödülün sahibidir. Yukarı New York’ta ve Miami, Florida’da yaşamaktadır. Romanlarından birkaçı: “The Reserve”, “The Angel on the Roof”, “Rule of the Bone”, “The Sweet Hereafter”, “Continental Drift”, “The Book of Jamaica”, “Searching for Survivors”. Kurgusal olmayan kitapları: “Dreaming Up America”, “The Invisible Stranger”.

edebiyathaber.net (18 Temmuz 2022)

Yorum yapın