Bekir Ağırdır’dan bir yol haritası: “Bize Yeni Bir Söz Lazım”

Aralık 7, 2022

Bekir Ağırdır’dan bir yol haritası: “Bize Yeni Bir Söz Lazım”

Bekir Ağırdır’ın “Bize Yeni Bir Söz Lazım” adlı kitabı Mundi etiketiyle yayımlandı. Kitabın ilk etkinliği ise 11 Aralık Pazar günü, saat: 13.00’da Erman Bakırcı’nın moderatörlüğünde TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda gerçekleşecek.

Tanıtım bülteninden

Bize Yeni Bir Söz Lazım, Bekir Ağırdır’ın yıllar boyunca Türkiye üzerine yapılmış çalışmalardan edindiği bilgileri süzerek kullandığı bir yol haritası; Türkiye’nin siyasi fay hatlarının geçmişten bugüne yarattığı kırılmaların bir analizi… Ağırdır, önemli bir seçimin kavşağında bulunan Türkiye’de mevcut durumdan çıkmak için neler yapmamız gerektiğini sadece günlük meselelerle ele almıyor, zihnî bir değişiklik yapılabilmesi için hem dünyada neler olup bittiğine bakıyor hem de bunların ülke düzleminde nasıl uygulanması gerektiğine dair önemli saptamalarda bulunuyor.
 
Bekir Ağırdır’ın “Tedirgin bir iyimserlik”le yazdım dediği kitap okurlarıyla buluşuyor.

“Umut biziz. Sözü ele geçirmek gerek. Korkuya kapılmak yerine, yeni bir söz kurmak, gündemi ele geçirmek gerek. Gündemi ele geçirmenin yolu spekülatif şeyler yapmak, söylemek değil, sözü gelecekten, umuttan yana kurmak, yeni bir şey söylemek.
Bize yeni bir söz lazım.” 

Bekir Ağırdır

Tür: İnceleme
Sayfa sayısı: 336
Fiyat: 95,00 TL

BEKİR AĞIRDIR, 1956 yılında Çal, Denizli’de doğdu. 1979 yılında ODTÜ İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1979-2003 yılları arasında çeşitli sanayi şirketlerinde yöneticilik yaptı. 2003-2005 yılları arasında Tarih Vakfı’nda, 2005-2021 yıllarında ise KONDA Araştırma’da genel müdür olarak çalıştı. Halen KONDA Araştırma ve Danışmanlık’ta yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Ağırdır, ayrıca Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ve Hrant Dink Vakfı yönetim kurulu üyesi; Yanındayız Derneği, Demokratik Cumhuriyet Programı ve EYMİR Kültür Vakfı kurucu üyesi; T24 İnternet Gazetesi, Gazete Oksijen yazarı ve yorumcusudur.

edebiyathaber.net (7 Aralık 2022)

Yorum yapın