“Jorge Luis Borges’in Labirentlerinde Yolculuk” eğitimi 11 Şubat’ta başlıyor

Ocak 16, 2017

“Jorge Luis Borges’in Labirentlerinde Yolculuk” eğitimi 11 Şubat’ta başlıyor

borges-afis-jpgBilgi Eğitim’in düzenlediği “Jorge Luis Borges’in Labirentlerinde Yolculuk” eğitimi 11 Şubat – 4 Mart tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde yapılacak.

Etkinlik bülteninden

Latin edebiyatının önde gelen ismi

Bir yazar düşünün, hiçbir zaman karakter yaratmadan öykülerini kuruyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Bilgi Eğitim, Latin edebiyatının en önemli isimlerinden Arjantinli yazar ve şair Jorge Luis Borges’in dünyasına yolculuk yapıyor.  Jorge Luis Borges’in en önemli yanlarından biri, düşünceyi duygudan daha baskın gören bir yazar ve şair olması.

Tüm yapıtlarını karmaşık bir imgelemle yalın bir masal diline dönüştüren Borges, alegori ve fantazyayı çoğu kez yapıtlarının ayrılmaz parçası kılmıştı. Düzyazıyla şiir arasındaki sınırları tamamen kaldırdığı ürünler de yaratmıştı. Yine metinlerinde “kesinlik”in olmaması, kendiliğinden bir giz evrenini de ortaya çıkarmıştır. Bir labirent tutkunu olan yazar, devamlı belirsizlikler içinde gezindiği zaman mutlu görünüyor. Dolayısıyla benzersiz bir düş dünyası ve kurgusu bulunuyor.

Kozmopolit dünyadaki farklı kültürler

Borges’in tamamen kendisine ait bir fantastik dünyanın labirentlerinde dolaşarak yazdığı öykü, şiir ve denemelerini birbirinden ayırmakta hep sıkıntılar yaşanmıştır. Yarattığı kozmopolit dünya içinde birbirinden çok farklı coğrafya ve kültürleri imleyen eserleri, yazarı dünyanın en orijinal edebiyatçılarından biri kılar. Zaman, ölüm, kitaplar, sözcükler ve sınırsız bir düş dünyası, Borges’in olmazsa olmazları. Borges’in dünya edebiyatı içindeki konumundan öykü, şiir ve denemelerine uzanan evrenini odak alan bu program, izleyenlere yazarın yapıtlarıyla, dolayısıyla da düşlemiyle tanışma olanağı sağlayacak. Eğitimlere Türk yazın dünyasının kült isimleri Enis Batur, Mehmet İlgürel, Cevat Çapan ve Selahattin Özpalabıyıklar eşlik edecek. Jorge Luis Borges’le tanışmak isteyen tüm edebiyat meraklılarına açık olan eğitim programı, 11 Şubat- 4 Mart tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek. 4 hafta sürecek eğitimin ücreti 400 TL.

Detaylı bilgi için:

Web: http://www.bilgi-egitim.com/   

E-mail: [email protected]    

Tel: 0212 311 71 71

edebiyathaber.net (16 Ocak 2017)

Yorum yapın