Jeanette Winterson’un ‘Vişnenin Cinsiyeti romanına sansür

Mart 18, 2023

Jeanette Winterson’un ‘Vişnenin Cinsiyeti romanına sansür

Britanyalı yazar Jeanette Winterson’un ‘Vişnenin Cinsiyeti’ adlı romanı Muzır Neşriyat tarafından ‘müstehcen’ bulunarak sansürlendi.

Sansür haberini, Frankeştayn Kitabevi kurucusu Ayşe Tümerkan Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu: “Sansürün her türlüsüne karşıyız. Jeanette Winterson’un kitabı Vişnenin Cinsiyeti muzır neşriyat sayılmış ve ‘poşete girmesi’ kararlaştırılmış!”

Tanıtım bülteninden:
Vişnenin Cinsiyeti, hayal gücüne yazılmış bir güzellemedir. Olup bitenler arasındaki boşlukları ve o boşluklar arasındaki tanımlanmayan zamanları dert edinen, zamanla derdi olan, okumanın bize okumamaktan daha çok zaman kazandıracağını öğütleyen bir eser; özlemi çekilen, hayali kurulan şeylere dair, katı cisimlerden oluşmuş dünyaya bir meydan okumadır. Bizi bir içsel yolculuktan diğerine taşırken, zamanın ve belleğin doğası üzerine de baş döndürücü sorgulamalara götürür. 

Jeanette Winterson, tarih ve gerçeklik, aşk ve cinsellik, yalan ve gerçek gibi kavramların algılanışı üzerinden oyunlar oynayarak ustalıkla kaleme aldığı Vişnenin Cinsiyeti‘nde on iki prensesin hikâyesini anlatır; bu prensesler sonsuza kadar mutlu yaşamışlardır ama kocalarıyla değil… 
edebiyathaber.net (18 Mart 2023)

Yorum yapın