“Jean-Jacques Rousseau Meselesi” raflarda

Mart 27, 2023

“Jean-Jacques Rousseau Meselesi” raflarda

Ernst Cassirer’in “Jean-Jacques Rousseau Meselesi” adlı kitabı, Nur Küçük çevirisiyle Beyoğlu Kitabevi Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yirminci yüzyılın en önemli filozoflarından Ernst Cassirer bu kitapta, modern Batı düşüncesinin problem çocuğu Jean-Jacques Rousseau’yu sorguluyor.

Rousseau (1712-1778) ölümünün üzerinden yaklaşık iki yüz elli yıl geçmesine rağmen siyaset teorisinden din ve toplum anlayışına, doğa ve insan tanımından iyi ile kötüyü ele alış biçimine dek olağanüstü derecede belirleyici ve kafa karıştırıcı fikirleriyle hâlâ aramızdadır.

Batı felsefe geleneğinin Nietzsche ile birlikte en enigmatik ismi sayılan Rousseau’yu bir ‘mesele’ olarak gören Cassirer, onun en bilindik eserlerinden ve fikirlerinden başlayarak okurlarına çok kapsamlı bir değerlendirme sunuyor.

Nur Küçük’ün yetkin çevirisi, Peter Gay’in detaylı sunuş metni ve ekleriyle birlikte ilk kez Türkçeye kazandırılan Jean-Jacques Rousseau Meselesi, çok önemli bir hatırlatmada bulunuyor. Rousseau’yu anlamak, modern Batı felsefesinin bütün temel ‘mesele’lerini anlamak demektir.

Tadımlık>>>

edebiyathaber.net (27 Mart 2023)

Yorum yapın