İzmir Kitap Fuarı 16 Nisan’da başlıyor

Nisan 16, 2016

İzmir Kitap Fuarı 16 Nisan’da başlıyor

izmirTüyap tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek.

Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek İzmir Kitap Fuarı,  yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Ataol Behramoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Doğan Hızlan,  Murathan Mungan, Büşra Yılmaz, Erdil Yaşaroğlu, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, Banu Avar, Üstün Dökmen, Fehim Taştekin, Selçuk Erdem, Azra Kohen, Enver Aysever, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Eren Erdem, Mavisel Yener, Aret Vartanyan, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.

Etkinlik programı, imza günleri ve katılımcı listesini görmek için>>> 

Onur Konuğu Hüseyin Yurttaş

İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş, 21. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu olacak. Öykü, roman, şiir ve çocuk kitapları bulunan Hüseyin Yurttaş, önemli edebiyat ödüllerinin de sahibi. Fuar boyunca kendisinin de katılımıyla Hüseyin Yurttaş için çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenecek.

Behçet Necatigil 100 yaşında

TÜYAP, edebiyatımızın büyük ustalarını 100. yaşlarında etkinliklerle anmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Kitap Fuarı’nda Behçet Necatigil’in 100. yaşı panel, söyleşi ve sergi ile kutlanacak. 16 Nisan Cumartesi günü 16.30-17.30 saatleri arasında Doğan Hızlan ve Mahmut Temizyürek’in konuşmacı olarak katılacakları “Sevgilerde – Behçet Necatigil 100 Yaşında” ve aynı gün Yüksel Pazarkaya’nın konuşmacı olacağı “Unutulmak İsteyen Şair: Behçet Necatigil” söyleşisi; 21 Nisan Perşembe günü 13.00-14.00 saatleri arasında Yusuf Alper’in yöneteceği, Yunus Koray, Hüseyin Peker, Murat Acar ve Seval Arslan’ın konuşmacı olacakları “100. Yaşında Behçet Necatigil ve Şiiri” paneli, 22 Nisan Cuma günü ise “Her Şairin Behçet Necatigil’i” şiir dinletisi etkinlikler arasında.

Kitap fuarında 100. Yaş etkinlikleri kapsamında anılacak diğer yazar ise Samim Kocagöz. 16 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek “Samim Kocagöz 100 Yaşında”paneline Turhan Günay, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş ve Şükrü Kocagöz konuşmacı olarak katılacaklar.

Yeni nesil yazarlar 

Çok sayıda  genç okura ulaşan yeni nesil yazarlardan Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 23 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek söyleşide kendi yazarlık serüvenlerini anlatmak üzere okurlarıyla bir araya gelecek.

Fuarın sergileri

İzmir Kitap Fuarı, dokuz gün boyunca üç sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Sevgilerde / Behçet Necatigil 100 Yaşında Sergisi” ilki.

Fuarda Sadık Karamustafa’nın küratörlüğünde, Tan Oral çizgilerinden oluşan bir karikatür sergisi de yer alacak. “Çizgili Aydın Okumaları” sergisi, aydın sorunsalının irdelendiği seçilmiş Tan Oral karikatürlerinden oluşmakta.

Aynı zamanda Semih Poroy’un çizgilerinden oluşan “Feklavye” isimli sergi, fuar boyunca İzmirli kitapseverlerin ziyaretine açık olacak.

Ziyaret saatleri

Girişin ücretsiz olduğu 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-23 Nisan 2016 tarihleri arasında 11.00-20.00, fuarın son günü olan 24 Nisan 2016 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

edebiyathaber.net (13 Nisan 2016)

Yorum yapın