İyi Kitap’ın 139. sayısı yayında

Aralık 10, 2021

İyi Kitap’ın 139. sayısı yayında

Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi olan İyi Kitap’ın 139. sayısı okurlarıyla buluştu. 

2010 yılından bu yana iyi kitapların izini süren derginin yeni sayısı çocuk ve gençlik kitapları arasından yapılan güncel seçkiyle yine dopdolu. 

Mehmet Erkurt, usta hikâye anlatıcısı J. K. Rowling’in, ”yitirmemek” üstüne sihirli bir öykü anlattığı yeni romanı Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları‘nı masaya yatırıyor. Gökhan Yavuz Demir, bol ödüllü İngiliz yazar Frank Cottrell-Boyce’un engellilik teması üzerinden bambaşka bir robot-insan ilişkisine ayna tuttuğu Kaçak Robot isimli kitabını inceliyor. Adalet Çavdar, Heath McKenzie’nin endişeyi hayale dönüştüren kitabı Arthur ve Ama Ya?’yı mercek altına alıyor. Karin Karakaşlı, Kanadalı yazar Kenneth Oppel’in, sabitlendiği zeminden kurtulup kendi hür iradesiyle ortalıkta gezinmeye başlayan bir mürekkep lekesinin başından geçenleri hikâyeleştirdiği Obur Mürekkep adlı romanını irdeliyor. Toprak Işık, Başvuru Kitaplığı sayfalarında, oyun ve matematik ilişkisine odaklanan İşte Bunlar Hep Matematik kitabını keşfetmeye çağırıyor. Deniz Poyraz, eğitimci, yazar Dilek Yardımcı’nın boş bir duvarın bizlere neler öğretebileceğini gözler önüne serdiği Benim Duvardan Farkım Ne? adlı yeni romanını tanıtıyor.

Çocuk ve yetişkin kitapları resimlemenin yanı sıra editörlük ve çevirmenlik de yapan Burcu Yılmaz, ”Tavşan Deliği” başlıklı bölümde kendisiyle ilgili bilinmeyenleri paylaşıyor; ”Aynanın İçinden” sayfalarında ise Elif Şahin Hamidi ile renkli bir söyleşi gerçekleştiriyor.

Derginin ”Sahaf Dükkânı” köşesinde Doğan Gündüz, 60’lı yılların başlarında Dağarcık Çocuk Yayınları tarafından yayımlanan ve Kıbrıs sorunun en sancılı dönemlerinde, medyanın ve siyasilerin yazı ve söylemlerine ”kendince” çocuk hikâyeleri yazarak katkıda bulunmak isteyen Halil Güvenç’in üç ayrı kitabı üzerine kapsamlı bir bakış sunuyor.

İyi Kitap‘ın tüm sayılarına iyikitap.net üzerinden erişebileceğiniz gibi, dergiyi çeşitli dijital dergi platformlarından da (www.dergilik.com.trwww.magzter.com vb.) ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

edebiyathaber.net (10 Aralık 2021)

Yorum yapın