İşte, fotoğraflarla dünyanın en büyük edebiyat oteli!

Ağustos 14, 2018

İşte, fotoğraflarla dünyanın en büyük edebiyat oteli!

Hürriyet’in Oddity Central, DailyMail, Listelist’e dayandırdığı habere göre, Portekiz’in masalsı Obidos bölgesindeki The Literary Man otelini ziyaret etmeye karar verdiyseniz kitaplarla arasının çok iyi olduğu bir okuyucusunuz demektir. Yapacağınız bir rezervasyonla 50 binden fazla kitabı bu otelde bulabiliyorsunuz. İşte bu muhteşem edebiyat oteli…

2015 yılında kurulan edebiyat sevenlerin ilgi gösterdiği otel, şimdiden dünyanın en iyi oteli olarak nam salmaya başladı bile.

Kitapların birçoğunun İngilizce olduğu oteldeki kitap sayısı her geçen gün artıyor.

Kitaplar otelin hemen her yerinde kullanılıyor. Salon başta olmak üzere tüm odaların duvarlarını, 30 yatak odasının yataklık stantlarını, bar ve hatta eski şarap mahzenini kaplıyor. 50 binin üzerindeki kitaplar roman, öykü, şiir ve yemek kitapları başta olmak üzere, her türden kitabı kapsıyor.

Otelde tam size göre bir kitap bulursanız ve kalış süreniz boyunca bitiremeyeceğiniz bir kitapsa, satın alıp evinize götürebiliyorsunuz.

Edebiyat üzerine kurulu otelin temsilcisi İngiltere’nin büyük haber ajanslarından Daily Mail’e, müşterilerin de otele kitap bağışı yaptığından duyduğu memnuniyeti belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Misafirlerimiz koleksiyonlarımıza eklemek için kendi kitaplarını getirmekten ve bunu bir bağış olarak görmekten memnunlar” Her geçen gün artış gösteren kitapların sayısı yakında 100 bine ulaşacağa benziyor.

The Literary Man dünyanın tek kitap temalı oteli değil fakat dünyanın en büyük kitap koleksiyonuna sahip oteli.

Aynı zamanda büyük bir kütüphane olan The Literary Man’da bir gece kalmanın bedeli ise 90 dolardan (yaklaşık 320 TL) başlıyor.

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2018)

Yorum yapın