İşte, dünyanın en büyük 57 kitap yayıncısı

Ağustos 14, 2015

İşte, dünyanın en büyük 57 kitap yayıncısı

melville-house-publishingTürkiye Yayıncılar Birliği’nin açıklamasına göre, Livres Hebdo ve Publishers Weekly dergilerinin birlikte hazırladıkları yıllık “Dünyanın En Büyük Kitap Yayıncıları” listesi, dünya yayıncılık endüstrisinin büyük isimlerinin üst sıralarında yer almak için yarıştığı listelerden biri.

Yayınevlerinin yıllık gelirlerine dayanılarak hazırlanan listenin 2014 verilerini içeren güncel sıralamasına kitap yayıncılığındaki dalgalanmalar, dijitale geçişin etkileri ve Çin’in pazardaki büyüyen payı damgasını vurdu. Listenin birinci sırasında önceki yıllardaki gibi Pearson, onu takiben yine en büyük eğitim/meslek yayıncıları Thomas Reuters, Reed Elsevier ve Wolters Kluwer yer aldı. Öte yandan liste genelinde yeni yayıncılar ve sıralamadaki değişiklikler dikkat çekti. Bu yılki listeye Çin’den iki yayınevi ilk 10’dan girmeyi başardı. Phoenix Publishing and Media Company gelirini %16 artırarak $2.84 milyar dolara yükseltti ve listede 6. sırada yer aldı. China South Publishing & Media Group ise %31’lik artışla $2.58 milyara ulaşan geliriyle 7. sırayı tuttu. Listeye toplamda 4 Çin merkezli yayınevi katılmış oldu.

Penguin Random House dünyanın en büyük sektörel yayıncısı (trade publisher) unvanını korurken, listedeki sıralamayı belirleyen en büyük etken Macmillan Science and Education ile Springer Science and Business Media firmalarının birleşmesi oldu. Birleşme sonucunda kurulan Springer Nature firması % 53 oranında eski Macmillan Science and Education’ın ortak firması olan Holtzbrinck tarafından yönetiliyor. Brezilya’nın büyük yayıncıları Abril Educacao ile Editora Saraiva’nın (Saraiva Grubu’nun yayıncılık bölümü) birleşmesi de listeyi etkileyen bir diğer etken oldu.

Listenin tamamına erişmek için>>

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2015)

Yorum yapın