“İstanbul’da İtfaiye” kitabı yayımlandı

Mayıs 19, 2023

“İstanbul’da İtfaiye” kitabı yayımlandı

Editörlüğünü Edebiyat Haber yazarlarından Murat Erdin’in yaptığı  İstanbul’da İtfaiye. Yangın Olur Biz Yangına Gideriz kitabı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları’ndan yayımlandı.

Kitap İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluş tarihini, İstanbul’un büyük yangınlarını, edebiyatta, şiirde itfaiye ve sinemada yangın temasını anlatıyor. Kitapta yazılarıyla yer alan yazarlar şunlar: Feridun Andaç, Kemalettin Kuzucu, Sabri Koz, Önder Kaya,  Nedret İşli, Prof.Serdar Öztürk, Dağhan Dönmez, Emrullah Erdinç, Çayan Özvaran ve Murat Erdin.

Kitabın tanıtım yazısı şöyle: Tarih boyunca İstanbul gibi birçok imparatorluk başkentini iki büyük afet tehdit etmiştir: Deprem ve yangın. İstanbul her ikisinin yıkımına maruz kalsa da özellikle ateşle sınanan bir şehir olmuştur. Çıkan yangınlar pek çok kez kenti küle çevirmiş fakat şehir her seferinde küllerinden yeniden doğmuştur.

İstanbul’da İtfaiye kitabı yangın ve deprem gibi afetlerle sınanmış bu şehrin itfaiye kültürünü bütün yönleriyle ele alıyor. Tulumbacılardan günümüze itfaiye teşkilatının geçirdiği dönüşüm ve mücadele ayrıntılarıyla bu kitapta yer alıyor.

İstanbul itfaiyesi hakkında referans niteliği taşıyan kitap İstanbul Kitapçısı internet sitesinden temin edilebileceği gibi İBB’nin kitap dükkanlarından da satın alınabilir.

edebiyathaber.net (19 Mayıs 2023)

Yorum yapın