İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başlıyor

Eylül 3, 2017

İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başlıyor

Doğan Hızlan’ın onursal başkanı olduğu 10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali bugün saat 19.00’da Grand Pera’da düzenlenecek bir etkinlikle başlıyor. Festival 7 Ekim’e kadar sürecek.

Bugüne kadar 42 ülkeden yaklaşık 300 şairi ağırlayan festivalde bu yıl Türkiye’den 30, yurt dışından 20 genç şair ve yazar yer alacak. Festival kapsamında, Grand Pera, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Goethe Enstitüsü Kütüphanesi, Mephisto Kafe, İnsan Kitabevi, Fatih Pages Kitabevi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Pera Müzesinde şiir okumaları, imza günleri ve söyleşi etkinlikleri gerçekleşecek.

Festivale bugüne kadar 40 edebiyat ödülüne layık görülen, eserleri 30 dile çevrilen ve 11 milyonun üzerinde satan İspanyol yazar Jordi Sierra i Fabra da konuk olacak. Jordi Sierra i Fabra’nın yanı sıra, Belçikalı şair Charlotte Van den Broeck, 2014 ve 2016 yıllarında Forbesdergisi tarafından Hindistan’ın en ünlü yazarları arasında sayılan ve India Today dergisi tarafından da en ünlü beş Bengalli genç içinde gösterilen Hindistanlı yazar Sonnet Mondal gibi isimler de festivalde yer bulacak.

Festival için artık bir gelenek haline gelmiş Şiir Hatları Vapuru bu yıl da düzenleniyor. Bu yıl ayrıca Gülten Akın, Cemal Süreya, Rasim Özdenören gibi ünlü yazar ve şairlerin gençken yazdıkları ilk eserleri üzerinden tasarlanan “İlk Eserler” sergisi de Grand Pera’da edebiyatseverler ile buluşacak.

Ayrıntılı bilgi için: Edebiyat Festivali

edebiyathaber.net (3 Ekim 2017)

Yorum yapın