İstanbul Modern’de Arap Baharı ve edebiyat konuşulacak

Mayıs 1, 2013

İstanbul Modern’de Arap Baharı ve edebiyat konuşulacak

Can Yayınları ve İstanbul Modern, hem edebiyatı hem de günümüz siyasetini yakından takip edenleri mutlu edecek ve çok konuşulacak bir oturuma hazırlanıyor: Ünlü Fransız yazar Mathias Enard ve ödüllü haberci Ahu Özyurt İstanbul Modern’de bir araya gelecek.

07 Mayıs 2013 Salı günü, Can Yayınları ve İstanbul Modern iş birliğiyle son ayların en dikkat çekici edebiyat etkinliklerinden birine imza atılacak: Yıllarını Ortadoğu’yu anlamak ve anlatmaya adamış ödüllü haberci Ahu Özyurt ve Fransız Edebiyatı’nın en büyük isimlerinden biri Mathias Enard bir araya gelerek Arap Baharı, Ortadoğu’nun siyasi çalkantıları ve edebiyatın ilişkisini masaya yatıracaklar.

Mathias Enard, ünlü Fransız bir yazar… Aslında bir “dünya vatandaşı” olarak anılmaktan hoşlanıyor çünkü elle çizilmiş sınırları değil, insanı önemsiyor. Mathias Enard’ın Türk okurla ilk tanışıklığı 2011’de Can Yayınları tarafından dilimize kazandırılan Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara adlı kitabıyla gerçekleşti. 16. yüzyılın İstanbul’unu, Michelangelo’nun İstanbul’a davet edilişini ve dönemin günlük hayatını ustalıkla resmeden bu kitap, yazara Fransa’nın en önemli edebiyat ödülü olan Gouncourt’u kazandırdı. Enard’ın yeni kitabı Hırsızlar Sokağı’ysa bugünün tarihini yazan, Hıristiyan ve Müslüman alemlerin aynı çıkmazda sonlanan kimlik meselelerini yüze vuran, son derece çarpıcı bir eser.

Hırsızlar Sokağı adlı kitaptan hareketle başlayıp Avrupa ve Orta Doğu siyasetinin edebiyattaki izdüşümlerini, bugünün tarihini yazan edebiyatı konu edecek söyleşi, gündem yaratmaya hazırlanıyor.

SESSİZ KAYIT: ARAP BAHARI VE EDEBİYAT 

MODERATÖR: Ahu  Özyurt

KONUK: Mathias Enard 

YER: İstanbul Modern

TARİH&SAAT: 07 Mayıs 2013, Salı – 19:00 

ETKİNLİK ÜCRETSİZDİR!

edebiyathaber.net (1 Mayıs 2013)

Yorum yapın