Işıl ışıl, gizemli ve sürprizle dolu: “Kardan Kız Kardeşim”

Mayıs 13, 2022

Işıl ışıl, gizemli ve sürprizle dolu: “Kardan Kız Kardeşim”

Maja Lunde’nin yazdığı, Lisa Aisato’nun resimlediği “Kardan Kız Kardeşim”, 8 ve üzeri yaş grubu için Ebru Tüzel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Norveç’te 250.000 adet satarak daha önce görülmemiş bir başarı elde eden Kardan Kız Kardeşim, otuz dile çevrildi! Kardan Kız Kardeşim, Charles Dickens’ın Noel Şarkısı’ndan ve Andersen masallarından tanıdığınız hisleri hatırlatacak!

Noel arifesi yaklaşmaktadır. Bu, aynı zamanda Christian’ın on bir yaşına basacağı gündür.

Genellikle, zencefil ve mandalina kokularıyla, ateşte çıtırdayan odunların sesiyle, süslenmiş Noel ağacı ve titreyen mum ışığıyla, yılın en güzel günüdür Noel arifesi. Ama o yıl hiçbir şey eskisi gibi değildir. Christian ve ailesi, Christian’ın artık hayatta olmayan ablası June’un yasını tutmaktadır. Bu yüzden Christian evlerinde kutlama yapılmayacağını düşünür.

Derken bir gün, Christian yeni bir arkadaş edinir. Kızıl saçlı, neşeli, delidolu Hedwig, onu her şeye rağmen evlerine Noel ruhunun uğrayacağına inandırır. Fakat Christian sık sık ziyarete gittiği Hedwig’in evinde tuhaf şeyler olup bittiğini fark eder. Evin etrafında dolaşıp duran o yaşlı adam da kimin nesidir?

Şimdi size Hedvig’i anlatacağım. Nasıl en iyi arkadaşım oluverdiğini ve onu nasıl kaybettiğimi. Çoktan aramızdan ayrılmış kız kardeşim Juni’yi ve buna rağmen nasıl içimde yaşamaya devam ettiğini… Hedvig’i ilk gördüğümde, burnunu yüzme havuzunun camına yaslamıştı. Yani ilk önce burnunu gördüm. Sonra da burnunu kaplayan bir dolu çili. Tek başına dışarıda durmuş, içeriye bakıyordu. Üzerine kar yağıyordu. Beresinin, beresinin altından fırlayan kızıl saçlarının ve kalın yün paltosunun üstünde karlar birikiyordu, bu arada paltosu da kırmızıydı, tıpkı Noel Baba’nın kostümü gibi kıpkırmızı.

Yazar hakkında

Maja Lunde’nin bütün dünyayı kasıp kavuran ilk yetişkin romanı Arıların Tarihi 33 dile çevrildi ve 2017 yılında Almanya’nın en çok satan romanı oldu. Bu başarıyı pekiştiren devam romanı Mavi, kısa sürede uluslararası çok satanlar arasına girdi. Lunde çocuklar ve gençler için de birçok roman yazdı. Bunların arasında Sınır ÖtesiÇarpışmaEn İyi ve Dünyanın En Havalı Çetesi romanlarını sıralayabiliriz.

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2022)

Yorum yapın