Institut français Türkiye Jean-Paul Belmondo’yu anıyor

Eylül 15, 2021

Institut français Türkiye Jean-Paul Belmondo’yu anıyor

Institut français Türkiye, 6 Eylül tarihinde hayatını kaybeden Fransız sinemasının efsane aktörü Jean-Paul Belmondo’yu Ankara, İstanbul ve İzmir’deki sinema salonlarında düzenleyeceği film gösterimleri ile anıyor. Etkinliğin İstanbul ayağına sinema eleştirmeni, yazar ve gazeteci Atilla Dorsay da katılarak Belmondo hakkında bir anma konuşması yapacak.

Sinemaseverler Fransız sinemasının önemli ustasının anısına Rio Macerası ve Çılgın Pierrot adlı filmlerini İnstitut français İstanbul şubesinde  16 Eylül’de ücretsiz izleyebilecekler.

Etkinliğin İstanbul ayağında sinema eleştirmeni, yazar ve gazeteci Atilla Dorsay da katılarak Belmondo hakkında bir anma konuşması yapacak.

Rio Macerası

1964 yılında, yönetmenliğini Philippe de Broca’nın üstlendiği Rio Macerası’nda Fransız ordusunda asker olan Adrien, Brezilya’da kaçırılan nişanlısını bulmak için bir maceraya atılır. Tintin’in Kırık Kulak adlı hikayesinin serbest bir uyarlaması olduğu söylenmektedir. Bu filmde, Belmondo kovalamacalarda ve akrobasileriyle öne çıkıyor. Ona çok yakışan bu rol, kariyerinde bir dönüm noktasıdır.

 Çılgın Pierrot

Belmondo’nun Jean-Luc Godard ile işbirliği yaptığı son filmi, 1965’te Anna Karina ile birlikte rol aldığı efsanevi Çılgın Pierrot. Zengin bir kadınla evli olan ve hayatından sıkılmış olan Ferdinand’ı oynuyor. Bir akşam, beş yıl önce tanıdığı bir öğrenci olan Marianne ile karşılaşır. Karısını terk ederek onunla aşk yaşamaya başlar. Ancak karanlık işlere bulaşan Marianne, çifti gizlilik içerisinde yaşamaya zorlar.

Kayıt olmak için ilgilendiğiniz seansın üzerine tıklayın.    

Rio Macerası – 18.00
Çılgın Pierrot – 20.30

 Program :

Institut français İstanbul – 16 Eylül, Atilla Dorsay’ın anma konuşması ile
Rio Macerası – 18.00
Çılgın Pierrot – 20.30

Institut français İzmir – 16 Eylül
Rio Macerası – 18.00
Çılgın Pierrot – 20.30

Institut français Ankara – 17 Eylül
Rio Macerası  – 18.00
Çılgın Pierrot – 20.30

edebiyathaber.net (15 Eylül 2021)

Yorum yapın