İnsanın savaş dansından çıkıp yaşama dansına dönüşünün romanı

Temmuz 8, 2021

İnsanın savaş dansından çıkıp yaşama dansına dönüşünün romanı

Tecelli Sercan Sırma’nın “Savaş ve Kadın” adlı romanı İletişim Yayınları etiketiyle 9 Temmuz’da yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

“Fal açmıyorum, tahminde de bulunmuyorum. Lütfen beni bir kâhin olarak da görmeyin. çünkü okuduğum kitaplarda güçlü devletlerin sicili bu tip örneklerle dolu. Bu filmi memleketimde de gördüm. Şimdi yer ve halklar ayrı ama konu hep aynı.”

Neyla, geçmişinde ağır yaralar olan güçlü bir kadın. Gazeteci kimliğiyle, yaşadığı topraklardan kalkıp Ortadoğu’da kaynayan bir kazanın ortasına, savaşın, vahşetin, insanlık dışı muamelelerin yaşandığı bir bölgeye gider. IŞİD’in elindeki esir kadınlara yardım etmek için kendi canı pahasına da olsa cehennemî bir mücadeleye atılır…

Tecelli Sercan Sırma, Savaş ve Kadın’da, kötülüğün ve şiddetin gölgesinde kalan bir coğrafyanın hikâyesini belgesel tadında bir anlatımla paylaşıyor. Bu aynı zamanda dönüşümün, insanın savaş dansından çıkıp yaşama dansına dönüşünün romanı. 

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Tecelli Sercan Sırma

1956 yılında Pervari’de doğdu. Hatay, Siirt ve Eskişehir’de il tarım müdürlüklerinde çalıştı. 1980’de Pervari’de “Kara Çadır” adlı öyküsünün sahnelenmesi üzerine sürgüne gönderildiği Eskişehir’de çalışırken görevinden istifa edip İstanbul’da özel sektöre geçti. İngiltere’de dil eğitimi gördü. Su ekonomisi ile ilgili ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Rusya Federasyonu’na bağlı birçok ülkede fuar, seminer ve toplantılara katıldı; yurt içinde bildiriler sundu. Gazete ve dergilerde makaleler yazdı, televizyon programlarına katıldı. Televizyon için belgesel hazırladı. 2003-2017 yılları arasında Kuzey Irak’ta, Türk-İngiliz ortaklı bir petrol şirketinde ülke müdürü olarak çalıştı. Öyküleri Almanca ve İngilizceye çevrildi. İletişim Yayınları’ndan 2011 yılında çıkan Wansa adlı öykü kitabı 2016’da ABD’de Amazon Yayınları tarafından e-kitap olarak yayımlandı. Yazarın diğer eserleri ise şunlardır: Berfin (1987), Botan (1989), Ferman (1991), Kasaplar Deresi (1992), Nurhak (1997).

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2021)

Yorum yapın