İklim değişikliğinin yavaş ilerlediği hikâyesi bir peri masalı mı?

Aralık 17, 2020

İklim değişikliğinin yavaş ilerlediği hikâyesi bir peri masalı mı?

David Wallace-Wells’in “Yaşanmaz Bir Dünya” adlı kitabı, Ebru Kılıç çevirisiyle Domingo Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Durum çok kötü, sandığınızdan da beter. İklim değişikliğinin yavaş ilerlediği hikâyesi bir peri masalı, aslında hiç olmadığını anlatan masal kadar habis belki de. Ve eğer siz sadece deniz seviyesinin yükselmesinden endişeleniyorsanız, buzdağının yalnızca ucunu görüyorsunuz demektir.”

2020’nin son yeni kitap duyurusunu David Wallace-Wells’inGuardian’ın “çağı tanımlayan kitap” olarak nitelediği kitabı Yaşanmaz Bir Dünya – Isınma Sonrası Hayat ile yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 2019 yılında pek çok yayın kuruluşu tarafından yılın kitabı seçkilerine dahil edilen, çok sayıda dile çevrilen Yaşanmaz Bir Dünya (orj. Uninhabitable Earth), tüm bilimsel çalışmaları bir araya getirerek bizi yakın -ve tatsız- geleceğimizle tanıştırıyor ve harekete geçmeye çağırıyor. Pandemi döneminde Türkiye’de de kitabın oldukça bahsi geçti (kitabın salgın hastalıklarla ilgili bölümünü blogumuzdan paylaşmamızın da bunda payı var), dolayısıyla çok sayıda merak edeni, bekleyeni olduğunu biliyoruz. 

Ayrıca merak edecekler için, blogumuzda paylaştığımız salgın hastalıklar bölümünün linki:https://domingo.com.tr/blogs/news/yasanmaz-bir-dunya-isinma-salginlari

edebiyathaber.net (17 Aralık 2020)

Yorum yapın