Hüsnü Mahalli’den “Ortadoğu’da Büyük Tiyatro”: Siyasal İslam’ın Çöküşünde Sezon Finali

Mart 17, 2023

Hüsnü Mahalli’den “Ortadoğu’da Büyük Tiyatro”: Siyasal İslam’ın Çöküşünde Sezon Finali

Hüsnü Mahalli’nin “Ortadoğu’da Büyük Tiyatro – Sezon Finali” adlı kitabının güncellenmiş 5. baskısı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

10 yıl önce herkesin “bahar” diye alkışlarla karşıladığı sürecin “emperyalizmin bölgesel işbirlikçileriyle birlikte tezgâhladığı kanlı bir oyun” olduğu gerçeğini cesaretle yazan Hüsnü Mahalli son kitabı Ortadoğu’da Büyük Tiyatro ile yine gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlatıyor!

Ortadoğu’da olanlar neyin habercisi? Her şey BOP ile mi başladı? Bütün bu olanlar içinde Mısır’ın önemi ne? Suriye’de dünden bugüne neler değişti? Ortadoğu’da oynanan oyunlar içinde Türkiye’nin rolü ne?

Hüsnü Mahalli’nin Ortadoğu’nun son on yılının panoraması üzerinden geleceğe ışık tuttuğu kitabı Ortadoğu’da Büyük Tiyatro – Sezon Finali son gelişmelerle güncellenmiş yeni baskısıyla Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

COĞRAFYA KADER, ORTADOĞU İSE KEDERDİR.

Bu kitap, coğrafyamızın acılarını hatırlatmak ve toplumsal belleğimizi tazelemek için yazıldı.

Tarih ve bizden sonraki kuşaklar Ortadoğu’da son on yılda yaşananları unutmayacak ve unutmamalıdır. Yalnızca insanlarımızı, yıkılan kentlerimizi, dağılan ailelerimizi, yok olan umutlarımızı, gözyaşlarımızı, acılarımızı değil, Allah adına kafa kesenleri, Allah adına küçücük kızlara tecavüz edenleri, Allah adına Allah’a ihanet edenleri, Allah adına her türlü rezilliğe bulaşanları da UNUTMAMALIDIR!

On yıldır kan ve gözyaşıyla sulanan Ortadoğu topraklarının yüz yıllık geleceği, işte bu cani ruh hastalarınca ipotek altına alındı.

Ortadoğu’da Büyük Tiyatro-Sezon Finali, Arap “Bahar”ından bu yana bölgede gelişen olayları, oynanan oyunları ve bu oyunların başaktörlerini anlattığı gibi gelecekteki olası kanlı planları anlamak isteyenlere ışık tutmaktadır.

Yazar Hakkında:

Suriye’nin Cerablus kasabasında doğan Hüsnü Mahalli liseyi bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Türkiye’ye geldi. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdikten sonra Radyo ve Televizyon bölümünde yüksek lisans ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimini tamamladı.

Gazeteciliğe 1977’de rahmetli İsmail Cem’in sahibi olduğu Politika gazetesinde başlayan Mahalli geçen süre içinde aralarında BBC, Deutshce Welle ve El-Cezire gibi birçok uluslararası, Arap ve Türk basın yayın kuruluşunda çalıştı. Bu süre içinde tüm bölgesel savaşları izledi, birçok ülkeye gitti ve bu ülkelerin liderleriyle röportajlar yaptı. Bir dönem üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Mahalli Türkiye’de görev yapan yabancı gazetecilerin örgütü olan Dış Basın Derneği’nin kurucuları arasındaydı ve derneğin başkanlığını yaptı. Halen Korkusuz gazetesinde köşe yazarlığı yapan Mahalli başta Suriye olmak üzere Ortadoğu gelişmeleri hakkında Türkiye içinde ve dışında konferanslar vererek sık sık gidip yakından gördüğü olayları anlatmaktadır.

edebiyathaber.net (17 Mart 2023)

Yorum yapın