Hükümet ‘Tahkikat Komisiyonu” kurdu, milyonlarca kitap imha edilecek

Ekim 12, 2017

Hükümet ‘Tahkikat Komisiyonu” kurdu, milyonlarca kitap imha edilecek

Kitap Eki’nin, Kronos’a dayandırdığı habere göre Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş kütüphanelerden kitapların ayıklanması, toplanması ve imha edilmesi için ‘Tahkikat Komisyonu’ kurduklarını açıkladı.

“Kütüphanelerimizde mevcut olan ve okuyucu hizmetinden çekilip tahkikat süreci devam eden yayın sayısı şu an itibarıyla 139 bin 141” diyen Kurtulmuş, milyonlarca kitap baskısının imha edileceğini söyledi.

KHK ile el konulan süreli yayınların ve kitapları hedef alan Kurtulmuş, “Bakanlığa bağlı 1142 kütüphaneye yıllar içerisinde devir, hibe, bağış, derleme ve satın alma yoluyla koleksiyona dahil edilmiş, şu an itibarıyla “139 bin 141 eser hakkında tahkikat sürecinin devam ettiğini” belirtti.

TBMM Genel Kurulu’da, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bakanlığa bağlı 1142 kütüphaneye yıllar içerisinde devir, hibe, bağış, değerleme ve satın alma yoluyla koleksiyona dahil edilmiş bulunan Fetullah Gülen ve müstear isimlerine ait yayınlar ile ilgili kanun hükmünde kararnameler kapsamında kapatılan yayınevlerine ait olduğu tespit edilen yayınlar ivedi olarak okuyucu hizmetlerinden çekilmiştir. Kütüphanelerimizde mevcut olan ve okuyucu hizmetinden çekilip tahkikat süreci devam eden yayın sayısı şu an itibarıyla 139 bin 141’dir. Bunlar farklı farklı yayınlar değil, mükerrer adetler olarak söylüyorum. Bakanlığımızda, 2014 yılında 5 bin 45 çeşit kitaptan 1 milyon 185 bin 200 adet, 2015 yılında 5 bin 421 çeşit kitaptan 1 milyon 220 bin 889 adet satın alınmıştır” dedi.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2017)

Yorum yapın