Hikâyelerin gücü ve adalet üzerine unutulmaz bir kitap

Mayıs 8, 2019

Hikâyelerin gücü ve adalet üzerine unutulmaz bir kitap

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önemli temsilcilerinden Roberto Piumini’nin kaleme aldığı Değirmenler Vadisi Can Çocuk Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Bir vadiden bahsedilecekse, onu oluşturan sudan da bahsetmek gerekir. Vadideki su tüm canlılara hayat verir: bitkilere, çiçeklere, hayvanlara, insanlara… Yüz yıllarca, bin yıllarca böyle süregelmiştir. Ama insanlar bazen tuhaftır, bazen de zalim… Hatta kiminin aklına suyun akışını durdurmak bile gelir. İşte o zaman sorunlar başlar. Değirmenlerin çarkları durur ve yeniden dönmeleri için adaletin yerini bulmasını beklemek gerekir.

”Değirmenler Vadisi” hikâyelerin gücü ve adalet üzerine unutulmaz bir kitap!

Kutlamalar sona erince herkes yıldızların altında evin yolunu tutardı: Marissa köyündekiler yukarıya tırmanır, diğer üç köyün sakinleri aşağıya inerdi. Vadinin karanlığında, ahırlardan yükselen homurtular, çayırlardan yükselen cırcır böceği sesleri ve derenin sonsuz şırıltısı eşliğinde giderek uzaklaşan şarkılar, coşkulu gülüşler ve kahkahalar işitirlerdi. Havanın serinlediği, çevrelerindeki karanlığın yoğunlaştığı sırada, “Duyuyor musun?” derdi Lucia, kardeşiyle evin önünde otururlarken. ‘Vadi şarkı söylüyor sanki,sence de öyle değil mi?’  

Roberto Piumini: 1947 yılında, İtalya’nın kuzeyindeki Edoloşehrinde doğdu. Öğretmenlik, pedagogluk, oyunculuk yaptı. 1978 yılından itibaren şiirleri, tekerlemeleri, masalları, öyküleri, romanları ve tiyatro oyunları yayımlandı. Korolar için çok sayıda şarkı sözü yazdı. Yetişkinler için radyo oyunları, öyküler, şiirler ve romanlar kaleme aldı, şiir çevirileri yaptı. Kitapları yurt dışında büyük ilgi gördü ve çeşitli dillere çevrildi.

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2019)

Yorum yapın