“Heyt be!” fanzininin koleksiyonu çıktı

Ağustos 12, 2020

“Heyt be!” fanzininin koleksiyonu çıktı

Heyt be! Fanzin’in sınırlı sayıda hazırlanan el yapımı kitabı okuyucusuyla buluşuyor.

Heyt be! Fanzin’in tüm sayılarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan koleksiyon kitabı çıktı. Kitap, 8 yıllık süreç (2010-2018) içerisinde yayınlanmış 200’den farklı görsel çalışmayı barındırıyor ve limitli sayıda hazırlandı. Ciltlemesini Heyt be! Fanzin eş kurucusu & sanatçı Deniz Beşer’in tel tek elde yaptığı fanzin kitaplarının her biri numaralandırıldı.
Sadece sanat kitabı fuarı, fanzin festivallerindeki Heyt be! Fanzin standı ve  instagram.com/heybefanzin üzerinden satışa sunulan bu kitap isteğe bağlı olarak çoğaltılacak. Bu kitabı koleksiyonunuza eklemeniz için Heyt be! Fanzin’le İnstagram üzerinden iletişime geçmeniz yeterli.
Heyt be! Fanzin Koleksiyon Kitabı’nda yer alan sanatçı ve yazarlar;Deniz Beser, Sedef Karakas, Barış Sinsi, Juliane Saupe, Murat Beşer, Shintaro Kago, Alexis E. Mabry, Hakan Bıçakçı, Michael Jordan, Johannes Stahl, Deniz Pınar, Huri Kiriş, Ahmet Turgul, Cem Öztürk, Anıl Tiryaki, Deniz Çamcı, Deniz Dükel, Efe Elmastaş, Hazal Karataş, Şafak Tanrıverdi, Samantha Font-Sala, Elisa Munso, Esra Topal, Luc Le Manchot, Ergün Uzun, Plastik tohum, Ona B., Ayşe Özen, Özgür Kayım, Ergun Uzun, Mertkan, Uğur Karahan, Kerem Güneş, İrem Nalça, Sercan Çam, Duru Ekşioğlu, Şebnem Çakaloğulları, Ceren, Umut Coan,

Ahmet Ghandi Tanpınar, Uğur Aydın, Barış Mengütay, Zeynep Yalçınkaya, Nurefşan Toplu, Orçun Tan, Zeynep Beler, İndustrias Doc (Rafa), Hansimiliam Von Schleich, Rosie Elsor, Cem Öztürk, Mehmet Akçakoca, Ali Özkul. Semra Doll ve Emre Altundağ.Kitap içerisinde yer alan söyleşiler; Bernhard Cella ( Sanatçı Küratör ve Yayıncı, Avusturya), Poster-iti ( Punk Müzik Grubu, Türkiye), Ha Za Vu Zu (sanatçı kolektifi, Türkiye), Reptilians From Andromeda (nowave, garage, post-punk müzik grubu, Türkiye), 2/5 BZ ( Sanatçı, müzisyen ve radyo programcısı, Türkiye), Ayça Şen ( Sanatçı, Radyo Programcısı, Türkiye), Baba Zula ( Psychedelic Oryantal müzik grubu, Türkiye), Sattas (Reggae müzik grubu, Türkiye) ve Hakan Bıçakçı (Yazar, Türkiye)
Heyt be! Fanzin’e dair;Heyt be! Fanzin, 2010 yılı içerisinde Deniz Beşer, Sedef Karakaş ve Barış Sinsi tarafından fotokopi dergi oluşumu olarak İstanbul’da kurulmuştur. Bilgisayar kullanılmaksızın tüm mizanpajını kolaj mantığı, dada ve punk estetiği ile çözümleyen Heyt be!, bu bağlamda dijitale karşı analogu savunan bağımsız ve zamansız bir sanat yayını. Fanzin, çağdaş sanat, çizgi roman, illüstrasyon, röportaj, edebiyat, müzik ve politika gibi içeriklerden oluşuyor. Her sayıda çekirdek kadronun ürettiği yazı ve görsel içeriğin dışında açık çağrı ve davet sistemi ile dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar, Heyt be! Sayfalarına konuk oluyor. Bu bağlamda Heyt be!’nin ana amacı fanzin formunda alternatif bir sergi imkanı yaratmak olduğu söylenilebilir.
Aynı zamanda Heyt be!, çeşitli sergi, atölye ve etkinlikler organize edip okuyucularıyla buluşmaktadır. Bunun yanı sıra Avrupa ve Amerika’daki pek çok sanat kitabı & zine fuarına, festivaline ve sergisine katılarak daha büyük bir kitleye fanzin kültürünü tanıtmaya çalışmaktadır.
2020 itibariyle Heyt be! Fanzin, Türkçe/İngilizce olarak yayınlanmakta ve 7 farklı ülkede 32 farklı noktadaki kitabevi, sanat galerisi ve kafelere dağıtılmaktadır. Heyt be! Fanzin’in dağıtımını yapıldığı noktaları https://heytbefanzin.tumblr.com/about üzerinde bulabilirsiniz. Aynı zamanda tüm Heyt be! sayılarını bir arada görebileceğiniz ve sipariş verebileceğiniz bir dijital platform mevcut. Bkz;  http://heytbefanzin.limitedrun.com

edebiyathaber.net (12 Ağustos 2020)

Yorum yapın