Her yöneticinin bilmesi ve kullanması gereken en iyi teori ve modeller

Mart 29, 2024

Her yöneticinin bilmesi ve kullanması gereken en iyi teori ve modeller

James McGrath ve Bob Bates’in kaleme aldığı Büyük Yönetim Teorileri The Kitap Yayınları tarafından Hülya Bulut ve Ufuk Batum çevirisiyle yayımlandı.

Arka Kapak Yazısı:

Yoğun olan yöneticilerin, işteki günlük sorunlara hızlı çözümler bulması gerekir. Büyük Yönetim Teorileri, her yöneticinin bilmesi ve kullanması gereken en iyi teorileri ve modelleri ortaya koyuyor. Jim McGrath ve Bob Bates, laf kalabalığını ve abartıyı bir kenara bırakarak, yöneticiler için gerçekten önemli olan teorilere odaklanıyor. Her teori iki sayfada ele alınıyor; ne oldukları, nasıl kullanılacakları ve sormanız gereken sorular anlatılıyor. Böylece yöneticiler taze bilgilerini gerçek dünyada hemen uygulayabilme imkânı bulabiliyor. Büyük Yönetim Teorileri şunları yapabilmenizi sağlayacak:

• Çok çeşitli pratik yönetim sorunlarını hızla çözmenizi

• Daha iyi, daha kararlı ve iş bitirici bir yönetici olmanızı

• Personelinizi, iş arkadaşlarınızı ve paydaşlarınızı daha iyi motive etmenizi ve etkilemenizi

• Konumunuzu iyileştirmenizi ve terfi için hazır olduğunuzu göstermenizi

Kısacası, bu kitapla bir yönetici olarak bilmeniz gereken her şeyi ve bunları nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Yazar Hakkında:

Sam Tatam, Ogilvy’de Davranış Bilimi Departmanı’nın küresel lideridir. Tutkusu, insan davranışını anlamaktır ve deneyimi organizasyonel/endüstriyel psikoloji ve reklam stratejisinden gelmektedir. Sam, New York’tan Nairobi’ye kadar neredeyse her kategori ve kıtada davranış değişikliği projelerine liderlik etmiştir. Bugün, yetenekli psikologlar ve davranışsal ekonomistlerden oluşan küresel bir ekibin başında yer almakta, girişimler tasarlamakta ve dünyanın en etkili marka ve kuruluşlarının iletişimlerini şekillendirmektedir.

YAZARLAR HAKKINDA

Dr. James McGrath, nitelikli bir muhasebeci olup, endüstri, yerel yönetim, yönetim danışmanlığı ve yüksek öğrenim alanında muhasebeci, mali kontrolör, kıdemli yönetici ve yüksek lisans program direktörü olarak çalıştı. Ortak yazar olarak beş, bireysel olarak ise üç kitap yazdı. En son kurgusal olmayan eseri Büyük Yönetim Teorileri Kasım 2016’da yayımlandı. Jim ilk romanı 1963 Kışında Ölmek’i Ocak 2016’da, 1968 Baharında Ölmek’i ise yine 2016’nın Aralık ayında yayımladı. Jim şu anda tam zamanlı yazarlık yaparken yıllarca süren hayal kırıklığına rağmen aşkı West Bromwich Albion’u desteklemeye devam etmektedir.

Dr. Bob Bates, yaklaşık yirmi yıl kamu hizmetinde üst düzey yönetici olarak görev yaptı. 1994 yılında bir yönetim geliştirme ve eğitim şirketi olan Arundel Group’u kurdu. Bilişim alanında lisans, eğitim ve yönetim alanında yüksek lisans ve sağlık sektörü yöntemi alanında doktora derecesine sahiptir. Kendisi aynı zamanda uzman bir NLP uygulayıcısı ve Eğitim Enstitüsü öğretim üyesidir. Bob, Büyük Koçluk Modellerinin Küçük Kitabı isimli kitabın yazarıdır. Ayrıca Basitleştirilmiş Öğrenme Teorileri ve Özel İhtiyaçlar ve Engelliler İçin Hızlı Bir Kılavuz (her ikisi de SAGE tarafından yayımlanmıştır) isimli kitapları yazmıştır. Bob şu anda yazarlığı Gambiya’daki bir köyde eğitim ve sağlığı teşvik eden bir hayır kurumunda ve Fransa, Romanya ve Türkiye’deki, muhtelif nedenlerle eğitim alamayan çocuklarla çalışmaya yönelik AB projelerinde gönüllü olarak çalışmayla birleştiriyor.

ÇEVİRMENLER HAKKINDA

Hülya Bulut; yönetim ve organizasyon lisanslı, İngiltere’den de mektepli, bankacılık ve sigortacılık alanında 15 yıl deneyimli, SPK ve SMMM belgeli, startup değerleme uzmanı, KOSGEB kurul üyesi, üniversite hocası ve öğrencilerinin favorisi. Mizah düşkünü, amatör tenisçi ve yüzücü, doğma büyüme Kadıköylü, yazları adalı, gezgin ve özgür ruhlu, tango sever, müzik ve görsel sanatların sıkı takipçisi, müzelerin müdavimi, dünya mutfaklarının çeşnicibaşı, infanticidium, eugenes, utendi et abutendi tanımlarıyla kavgalı bir maneviyatçı.

edebiyathaber.net (29 Mart 2024)

Yorum yapın