Heinz Kohut’un psikoterapi uygulamalarını değiştiren çalışması

Mayıs 31, 2023

Heinz Kohut’un psikoterapi uygulamalarını değiştiren çalışması

Allen M. Siegel’in Heinz Kohut ve Kendilik Psikolojisi kitabı Encore Kitap tarafından Neslihan Rugancı çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kendilik Psikolojisi nedir?

Kohut’un kuramları psikoterapi uygulamalarını nasıl değiştirmiştir?

Heinz Kohut’un çalışmaları klasik Freudcu psikanalitik kuramdan önemli bir farklılaşmayı temsil eder. Amerika’da Kendilik Psikolojisi hareketi kurucuların-dan olan Kohut’un kuramı insanları tedaviye getiren narsisizm ve narsisistik kırılganlıklar konusunda onun benzersiz kavrayışına dayanır. Bu kitapta Allen M. Siegel, Kohut’un okuması ve anlaması oldukça zorlayıcı olan tüm külliyatını son derece yalın bir şekilde hem alanın profesyonellerine hem de bu konuda meraklı okuyucuya titizlikle aktarıyor. Ayrıca kuramın psiko-terapi ve psikanalizdeki uygulanabilirliğini göstermek açısından kendi klinik pratiğinden örnekler veriyor.

Allen M. Siegel  kırk beş yılı aşkın zamandır kendilik psikolojisi üzerine çalışmış, kuramı öğretmek ve uygu-lanışına destek olmak üzere dünyanın dört bir yanında eğitimler vermiş ve vermeye devam etmektedir. Halen  psikiyatrist ve psikanalist olarak Şikago’da çalışmaktadır.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2023)

Yorum yapın