Hayattaki amacını bulmaya doğru çıkılan macera dolu bir yolculuk

Mayıs 23, 2018

Hayattaki amacını bulmaya doğru çıkılan macera dolu bir yolculuk

Ödüllü yazar Koray Avcı Çakman’ın yeni kitabı Nanni – Küçük Farenin Büyük Maceraları, Tudem  Yayınları’ndan yayımlandı. 

Tanıtım Bülteninden: 

Ödüllü yazar Koray Avcı Çakman’ın yeni kitabı Nanni – Küçük Farenin Büyük Maceraları, farkındalık ve arayış üzerine yoğunlaşarak, büyük küçük herkese hayattaki amacını sorgulatıyor.

Türkçe çocuk edebiyatının en üretken yazarlarından biri olan Koray Avcı Çakman,Tudem etiketiyle yayımlanan yeni kitabı Nanni – Küçük Farenin Büyük Maceraları’ndahayattaki amacını bulmak için yola düşen gözü pek bir farenin yemyeşil tarlalardan büyük kente uzanan heyecan dolu hikâyesini anlatıyor.

Çiftlikte yaşayan küçük fare Nanni’nin sıradan bir hayatı vardır: Her gün yemeğini yer, etrafta gezinir ve sonra da uyur. Fakat günün birinde yaşlı ve bilge baykuşun sorusuyla hayatı tamamen değişir. Nanni, hayattaki amacını keşfetmeye karar vererek zorlu bir yolculuğa çıkar…

8 yaş ve üzeri okurlara, hayattaki amaçlarını belirleme ve gerçekleştirme yolunda cesaret aşılayan bu sıcacık roman, sorgulayıcı tutumuyla çocuklarda farkındalık yaratıyor. Sevimli fare Nanni, doğru soruları sormanın mutluluğa daha çok yakınlaştırdığını anımsatıyor.

Koray Avcı Çakman kimdir:

2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman’ın çocuklara yönelik 170 öykü ve masal kitabı bulunuyor. Çeşitli dönemlerde TRT’ye çocuk öyküleri ve senaryolar yazan Koray Avcı Çakman, “La Fontaine Fabllarının Yaratıcı Drama Yöntemiyle İşlenmesi” teziyle M.E.B. onaylı “Drama Liderliği Belgesi” aldı. Yazar, çocuklarla çeşitli etkinlik ve atölyelerde drama liderliği yapıyor. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü, “Arkadaşım Flamingo” temalı çocuk öyküleri yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülleri kazandı. 2011 yılında “Almarpa’nın Gizemi” ile Tudem Edebiyat Ödülleri’nde çocuk romanı dalında birinci oldu. Yazar, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, PEN Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği, Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği, Çağdaş Drama Derneği üyesi ve Çocuk Müzeleri Derneği yönetim kurulu üyesidir.

edebiyathaber.net (23 Mayıs 2018)

Yorum yapın