Hayatın sırrı belki de sakin kalmakta gizli

Eylül 2, 2019

Hayatın sırrı belki de sakin kalmakta gizli

Ege Soley’in Sakin adlı kitabı Doğan Novus etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Peşimizde atlılar varmış gibi koşturuyoruz. Modern zamanın kırbacı hep ensemizde. Başarılı ol, hep hedefin olsun, hep şık görün, hep bir yere yetiş, hep mutlu ol… Oysa o çok istediğimiz hoşnutluk “hal”ine ulaşmanın yöntemi çok basit: Sakin kalmak. Çünkü aslında:

Koşmayı bıraktığımız gün, vardığımız gün. Aramayı bıraktığımız gün, bulduğumuz gün. Konuşmayı bıraktığımız gün, duyduğumuz gün.

Bizim olduğunu sandığımız şeylerin hiçbir zaman gerçekten bize ait olmadığını anladığımız gün, artık her şeye sahip olduğumuz gün.

Kendimize sorduğumuz tüm soruların cevabı, aklımızı sakinleştirdiğimiz ve sessizce hayatı dinlediğimiz anlarda saklı.

Ege Soley Sakin’de o değerli anlara ulaşmanın, yaşamın akışına güvenmenin ve kendi sesini daha iyi duymanın yol haritasını veriyor.

Yazar Hakkında:

Ege Soley, 1983’te İstanbul’da doğdu. İtalyan Lisesi’nin ardından İngiltere / Canterbury’deki University of Kent, Avrupa politikası, İtalyanca ve İspanyolca bölümlerinden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Paris’e gitti ve dört sene boyunca eşzamanlı olarak Pascal Mutel’in çiçek butiğinde çalışıp bir yandan da Ecole des Fleuristes de Paris’te çiçekçilik ve botanik eğitimi aldı. 2011’de İstanbul’a dönüp kendi adını taşıyan çiçek dükkânını açan Soley, 2015’te de sadece Türkiyeli kadınların ürettiği tasarım ürünlerinin satıldığı, yavaş yaşam ve yavaş tasarım anlayışlarını destekleyen Slow Public’i kurdu.

edebiyathaber.net (2 Eylül 2019)

Yorum yapın