“Hayatımız Kitap”ın yeni bölümünün konuğu Gülgün Çarkoğlu

Ekim 10, 2020

“Hayatımız Kitap”ın yeni bölümünün konuğu Gülgün Çarkoğlu

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin kitaba ve yayıncılığa odaklanan online programı “Hayatımız Kitap”ın, 12 Kasım Perşembe günü 21.00-21.45 saatleri arasında canlı yayınlanacak sekizinci bölümünde Metin Celal’in konuğu, ülkemizde yayıncılık sektörüne uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan ve halen Doğan Egmont’un genel müdürlüğünü yürüten Gülgün Çarkoğlu olacak.

Programı hazırlayan ve sunan Metin Celal ile konuğu Gülgün Çarkoğlu, ülkemizde yayıncılığın dünü ve bugünü, yayıncılık sektöründe kadınların varlığı, yayıncılığımızın sorunlarına çözüm yolları konularında sohbet edecekler. Zoom üzerinden yapılan program, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin YouTube kanalından da canlı olarak takip edilebilir.

Yayıncı ve yazar Metin Celal ile gazeteci ve yazar Sibel Oral’ın dönüşümlü olarak yönettiği “Hayatımız Kitap” programı, yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir platform üzerinde bir araya getirerek gerek sektörde çalışanları gerekse sektörle ilgili kişileri, öğrencileri ve Türkiye Yayıncılar Birliği üyelerini bilgilendirmeyi; ufuk açıcı sohbetlerle geleceğe dair öngörüleri, sorunları, yeni fikirleri masaya yatırmayı; topluma yayıncılığı anlatmayı; okumanın önemi ve gerekliliği konusunda bilinç kazandırmayı ve yayıncılık sektörüne itibar kazandırmayı hedefliyor.

Uzun yıllardır yayıncılık dünyasına değerli katkılar sunmuş yayıncı ve yazar Metin Celal, online “Hayatımız Kitap” programında iki haftada bir perşembe günleri yayıncılar, genel yayın yönetmenleri ve editörlerle sohbet ediyor. Metin Celal ve konukları programda, yayıncılık sektöründeki gelişmeler, sorunlar, çözüm yolları, yayın politikaları ve okuma kültürü konularına yoğunlaşıyor. Deneyimli gazeteci ve yazar Sibel Oral ise iki haftada bir perşembe günleri yazarlarla sohbet ederek “Hayatımız Kitap”ta seyircilere, yazma deneyimleri, yeni kitapları ve Türkiye’de okur eğilimleri ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriği sunuyor.

Her perşembe 21.00-21.45 saatleri arasında Zoom üzerinden online olarak yayınlanan “Hayatımız Kitap” programının yayın linki Türkiye Yayıncılar Birliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Program, derneğin YouTube kanalından da eşzamanlı yayınlanıyor. “Hayatımız Kitap”ın önceki bölümlerine ise yine YouTube’dan ulaşılabiliyor.                            

edebiyathaber.net (10 Kasım 2020)

Yorum yapın