Hatice Demir’den “Akasyalı Meydanın Çocukları”

Kasım 8, 2022

Hatice Demir’den “Akasyalı Meydanın Çocukları”

Hatice Demir’in yazdığı, Cem Bilge’nin resimlediği “Akasyalı Meydanın Çocukları”, 10 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnsan gibidir ağaçlar, sevgiyle büyürler.

Eğitimci, yazar Hatice Demir, çocuklar için yazdığı ilk kitabında, okurlarını bir köy meydanına, yaşlı bir akasya ağacının gölgesine konuk ediyor. İncelikli üslubu, duru ve yalın anlatımıyla dikkati çeken yazar, köyün geçmişinde saklı bir hikâyeyi, çocukların sevinçli, meraklı, renkli yaşamlarına katıyor. Türlü oyunlar oynayan çocukların neşeli seslerini duyulur kılan naif roman, sevgi, anlayış, yardımlaşma gibi insanı yücelten iyi duyguların değerini fısıldıyor.

Köyün meydanında yıllara meydan okuyan akasya ağacı fırtınada devrilince, onun gölgesine sığınmaya alışık herkes şaşırır. Üstelik, ağacın gövdesinde umulmadık bir şey saklıdır. Her gün gelip, kimseyle konuşmadan akasyanın altında oturan Mustafa Amca da artık ortalıkta görünmez olur. Ayber ve Efe, onun sessiz yalnızlığından ürkseler de, ihtiyarın ağaçla yakınlığını merak ederler. Çocukların yardımseverliği sayesinde geçmişin anıları çiçeklenmeye, ağacın gizemi çözülmeye başlayacaktır…

Hatice Demir: 1985’te Aydın’da doğan Hatice Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları’nda başladığı Türkçe öğretmenliği ve ardından idarecilik görevlerini, 2022’de aynı kurumun İzmir’deki okulunda sürdürüyor. Sözcüklerin büyülü dünyasına çocukken adım atan Hatice Demir, ortaokul ve lise yıllarında çeşitli şiir ve öykü yarışmalarında ödüller kazandı, üniversite yıllarında yazmaya zaman ayırdı. Demir’in, şiirsel bir dille kaleme aldığı ilk çocuk romanı Akasyalı Meydanın Çocukları (2022) köy meydanında fırtınadan devrilen bir akasya ağacının gizemini merak ettiriyor.

edebiyathaber.net (8 Kasım 2022)

Yorum yapın