Harry Potter hayranlarına müjde

Haziran 3, 2019

Harry Potter hayranlarına müjde

J. K. Rowling’in yaratmış olduğu ve ilk kez 1997 yılında “Harry Potter And Philosopher’s Stone (Harry Potter ve Felsefe Taşı)” ile başlayan ve zaman içerisinde kült bir seriye dönüşen Harry Potter kitap serisi 2007 yılında “Harry Potter And Deathly Hallows (Harry Potter ve Ölüm Yadigarları)” ile son bulmuştu. Seri kısa zaman içerisinde sinemaya da uyarlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, J.K. Rowling yaptığı açıklamayla yeni Harry Potter kitapları yazacağını duyurdu. Rowling: “Yeni kitaplar, Hogwarts’ın gizemli dünyasının kökenlerini tarih ve geleneksel kültürle keşfetmenin yanı sıra el yazısı sayfalar ve eğlenceli skeçler de içerecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Rowling’in e-kitap formatında olacak kitapları ise ‘Pottermore’ adlı internet sitesinde yayımlanacak. Kitaplar, belirli Hogwarts derslerine odaklanacak. Cazibeler ve Karanlık Sanatlara Karşı Savunma’ya Yolculuk (A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts) veİksirler ve Bitkibilimine Yolculuk (A Journey Through Potions and Herbology) isimli ilk iki kitap 27 Haziran’da yayımlanacak.

Kehanet ve Astronomi’ye Yolculuk (A Journey Through Divination and Astronomy) ile Sihirli Yaratıkların Bakımına Yolculuk (A Journey Through Care of Magical Creatures) ismindeki diğer iki kitap da daha sonra yayımlanacak.

Kaynak: Sanat Karavanı (3 Haziran 2019)

Yorum yapın