Harper Lee son mektuplarında hangi konulardan bahsetti?

Ekim 27, 2017

Harper Lee son mektuplarında hangi konulardan bahsetti?

Sabit Fikir’in The Guardian’a dayandırdığı habere göre, Bülbülü Öldürmek romanıyla dünya çapında bir şöhrete kavuşan ve sonrasında uzun süren bir sessizliğe gömülen Harper Lee‘nin 2005 – 2010 yılları arasında kaleme aldığı mektuplar ortaya çıktı.

Yazar, arkadaşı Felice Itzkoff’a gönderdiği mektuplarda babası ile ilgili anıları, ateizmle alakalı fikirleri ve Hollywood yıldızlarıyla kurduğu dostluklar hakkında anlatıları yer alıyor.

Yazar 20 Ocak 2009’da kaleme aldığı mektupta Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk siyahi başkanı Barack Obama’dan da bahsediyor ve Bülbülü Öldürmek‘in 1962 tarihli sinema uyarlamasında Atticus Finch’i canlandıran Gregory Peck’in eski Amerika Birleşik Devletleri başkanlarından Lyndon B. Johnson’a siyahi bir başkan görecek kadar yaşayıp yaşayamayacaklarını sorduğunu ve Lyndon B. Johnson’ın da ilk siyahi başkanın kadın olacağını söylediğini aktarıyor.

Lee ayrıca oyuncu Vivien Leigh’le olan dostluğundan da bahsediyor ve Bülbülü Öldürmek‘in sinema uyarlamasının senaristi Horton Foote’u babasına benzettiğini söylüyor. “Arkadaşım olduğunu söylemekten gurur duyuyorum. Onu tüm kalbimle sevdim ve bir şeylerin farkında olduğum sürece özleyeceğim. Babam hariç, onun gibi birine hiç rastlamadım, birçok ortak yönleri vardı. Harika bir centilmendi,” diyor Harper Lee Horton Foote hakkında.

Harper Lee’nin kaleme aldığı 38 mektup 10.000 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılacak.

Bülbülü Öldürmek’in yazılma hikayesi için>>>

edebiyathaber.net (27 Ekim 2017)

Yorum yapın