Hamlet’i hiç böyle görmediniz!

Mart 3, 2012

Hamlet’i hiç böyle görmediniz!

SATGE, BuluşmaHamlet’te engel tanımayan bu oyuncularıyla profesyonel bir kadroyu buluşturuyor.

Tüm acılara ve acımasızlıklara rağmen hayatta kalmak mı zor, yaşanabilecek onca güzelliğe rağmen hayattan vazgeçip kurtuluşu bıçağın ucunda aramak mı?

Kaleme alındığından bu yana geçen 400 yıla rağmen Hamlet’in güncelliğini asla yitirmeyen bir öykü olmasının sırrı, belki de insanlığın böylesine temel bir sorununa odaklanmasından kaynaklanıyor. Cinayet, ölümün getirdiği büyük kayıp hissi, ihanet, açgözlülük, entrikalar ve sanrıların heyecanı içinde akan oyun, SATGE tarafından geliştirilen BuluşmaHamlet Projesi kapsamında çağdaş bir solukla sahneye taşınıyor.

Dinamik akışı ve keskin anlatım diliyle sadeleşirken yoğunlaşan benzersiz bir Hamlet okuması olan BuluşmaHamlet’in çarpıcı koreografisi ve göz dolduran görselliğiyle seyircilerinde iz bırakması amaçlanıyor.

İncelikle kurgulanan sahne matematiği, etkileyici müzikleri, atmosfer yaratmaktaki başarısı, minimalist dekor ve kostüm tasarımının yanı sıra BuluşmaHamlet’i eşsiz kılan en önemli yapıtaşlarından biri de hiç kuşkusuz oyuncu kadrosu… Yıllardır engelli genç yeteneklerin birer oyuncu olarak yetiştirilmesini sağlayan SATGE, BuluşmaHamlet’te engel tanımayan bu oyuncularıyla profesyonel bir kadroyu buluşturuyor. Ve böylece ülkemizde daha önce yapılmayanı yaparak profesyonel tiyatroda denenmemiş bir sayfa açıyor.

BuluşmaHamlet'i 3 Mart Cumartesi günü saat 20:30'da İstanbul Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.

Kaynak: cnnturk.com (3 Mart 2012)

Yorum yapın