Hamit Çağlar Özdağ’dan “Bir Yeniçeri Masalı”

Ocak 24, 2017

Hamit Çağlar Özdağ’dan “Bir Yeniçeri Masalı”

Bir yeniceri masali kapakHamit Çağlar Özdağ’ın “Bir Yeniçeri Masalı” adlı romanı İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yosma Hatun! Osmanlı’da bir kadın asker…

Viyana’yı üçüncü defa kuşatacak bir Osmanlı Ordusu var karşımızda. Ordunun içinde yeniçeriler, yeniçerilerin içinde bir kadın yeniçeri… Yosma Hatun! Hırvat toprağında doğup Osmanlı’da yetişen kara kaşlı, kara gözlü, kara saçlı bir kadın Yosma Hatun. Tek dileği Viyana kapılarına dayanmak ve gönlünde yatan aslanparçası Şehzâde Daryal’a kavuşmak.

Savaşmak, hele de intikam duygularıyla yola çıkmak kişiye ne kazandırır? Savaşın el değip de kavurmadığı, harap etmediği, ocak yıkmadığı yer var mıdır? 16. yüzyıl sonlarında geçen, Hamit Çağlar Özdağ’ın kaleme aldığı “Bir Yeniçeri Masalı”, bir kadın yeniçerinin gözünden, Osmanlıyı, öc almanın kavurucu sıcaklığını, hiç dillendirilmeyen bir sevdayı ve savaşın korkunç yüzünü gözler önüne seriyor.

Hamit Çağlar Özdağ, 1983, Ankara doğumlu. “Kan Muskaları Destanı“ ve “İsyan Öyküleri“ isimli kitapları yayımlandı, FABİSAD üyesi. Eşi ve oğluyla birlikte Bern’de yaşıyor.

Kan Muskaları Destanı, üç romanlık bir fantastik kurgu serisi olarak 2011’de yayımlandı. Doğu ve batının söylenceleriyle geleneklerini harmanlayan eser “Kim demiş Anadolu’da ejderhalar yok diye, hatta elf de var, cüce de…” girizgahıyla okurunu selamladı.

Yazarın “İsyan Öyküleri” isimli 10 öyküden oluşan kitabı 2013 yılında kitabevlerinde yerini aldı. Yazar bu öykülerde töre, kadın istismarı, doğa talanı gibi temaları Dede Korkut, Hızır gibi figürlerle buluşturdu.

edebiyathaber.net (24 Ocak 2017)

Yorum yapın