Halikarnas Balıkçısı, ölümünün 50. yılında Bodrum Tiyatro Festivali’nde anılıyor

Kasım 2, 2023

Halikarnas Balıkçısı, ölümünün 50. yılında Bodrum Tiyatro Festivali’nde anılıyor

Cevat Şakir Kabaağaçlı, namı diğer Halikarnas Balıkçısı, ölümünün 50. yılında denizin üzerinde gerçekleşecek çok özel bir etkinlikle Bodrum’da anılıyor.

Bu yıl ilk kez gerçekleşen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF) kapsamındaki etkinlikte,  Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum 5 Kasım Pazar gününden itibaren bir hafta boyunca Halikarnas Balıkçısı’nın “Mavi Sürgün”üyle gün batımına yelken açacak. Jehan Barbur’un ev sahipliğinde gerçekleşecek okuma tiyatrosunun her bir temsilinde Mustafa Alabora, Deniz Çakır, Derya Alabora, Kaan Çakır, Esra Akkaya, Kaya Akkaya, Gülbin Yeşil, Renan Bilek, Aslı Kobanbay, Kerem Kobanbay, Yonca Şahinbaş, Koray Şahinbaş, Berna Laçin ve Mustafa Avkıran gibi birbirinden önemli tiyatrocular, “Mavi Sürgün”den bölümler okuyacak.  5-11 Kasım tarihleri boyunca her gün 17.30’da başlayacak anma etkinliğinin ve 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin tüm biletleri Biletinial’da!

3-16 Kasım 2023 tarihleri arasında Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali,cumhuriyetimizin 100. yılında, bu toprakların yüzyıllık zenginliğini, tiyatro, müzik, dans, edebiyat, sinema, resim, heykel ve mimarinin harmanlandığı dopdolu programıyla Bodrum’a taşıyacak.

1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin en sıradışı etkinliği ise, cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da gerçekleşecek okuma tiyatrosu olacak. Festivalin yüzen sahnesi STS Bodrum, Bodrum’un simgesi haline gelen ve 13 Ekim 1973’te aramızdan ayrılan Halikarnas Balıkçısı’nın ölümünün 50. yılında, birbirinden önemli tiyatro sanatçılarını “Mavi Sürgün”den bölümler okumak üzere ağırlayacak. 5 Kasım’da Mustafa Alabora ve Deniz Çakır; 6 Kasım’da Derya Alabora ve Kaan Çakır; 7 Kasım’da Esra Akkaya ve Kaya Akkaya; 8 Kasım’da Gülbin Yeşil ve Renan Bilek; 9 Kasım’da Aslı Kobanbay ve Kerem Kobanbay; 10 Kasım’da Yonca Şahinbaş ve Koray Şahinbaş; 11 Kasım’da ise Berna Laçin ve Mustafa Avkıran’ın yer alacağı etkinlik her akşam 17.30’da başlayacak. Etkinliği muhteşem sesi ve şarkılarıyla daha da etkileyici hale getirecek Jehan Barbur’a, gitarıyla Özkan Demir eşlik edecek.

ULUSLARARASI BODRUM TİYATRO FESTİVALİ

Tiyatronun bütüncül ve kapsayıcı sanat anlayışıyla kurgulanan Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), bu yıl ilk kez 3-16 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenleniyor. Bodrum’a, farklı sanat disiplinlerinin buluştuğu yeni bir paylaşma ve tartışma platformu kazandırmayı hedefleyen festival, aynı zamanda kentin potansiyelini keşfetmek adına da önemli bir deneyim sunuyor. Kültür ve sanatın her daim var olduğu, üzerine şiirler, şarkılar, kitaplar yazılmış büyük bir medeniyetin kalesi olan Bodrum’a başka türlü bakmanın yollarını arayan Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran, Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin sanat yönetmenliğini birlikte üstleniyor. İkili, festival için BOTİF, bütüncül sanat anlayışı ve ihtiyacıyla, disiplinlerarası geçişkenliğin yeni sahası olacaktır. Bu festival, bilgimiz ve biriktirdiklerimizle yeni sorular sormak ve yeniden ‘Başka Bir Bodrum’u düşünmek, yaşamak için,” yorumunu yapıyor.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2023)

Yorum yapın