Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi 6-13 Eylül arasında

Eylül 6, 2023

Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi 6-13 Eylül arasında

İstanbul’un iki yakasında Beyoğlu, Çemberlitaş ve Yeldeğirmeni’nde olmak üzere üç farklı mekâna yayılarak yedi performans sanatçısını konuk eden Akan Beden’in ikinci edisyonu başlıyor.

Program>>>

Zeynep Nur Ayanoğlu, Melike Bayık ve Abdullah Ezik’in düzenlediği “Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi”nin ikinci edisyonu üç ayrı mekânda üç ayrı oturumla gerçekleşiyor. 6 Eylül Çarşamba günü Sanat Kritik’te başlayacak olan program 8 Eylül Cuma günü Barın Han’da devam ederek 13 Eylül Çarşamba günü KOLİ Art Space’te son bulacak. Etkinlik kapsamında akışkanlık, dolambaçlılık, elastiklik ve çeviklik gibi temalara uygun olarak seçilen canlı performanslar ve video kayıtları izleyiciyle buluşuyor.

Akan Beden’in birinci haftasında (6 Eylül Çarşamba) Gözde Mimiko Türkkan ve Pınar Derin Gençer yer alıyor. Abdullah Ezik’in moderatörlüğünde Sanat Kritik’te gerçekleşecek etkinlikte Gözde Mimiko Türkkan “Dalgalanan Bedenler, Bedenlenen Dalgalar” başlıklı performatif bir sunum gerçekleştirecek. Sonrasında ise, Pınar Derin Gençer, kurucusu olduğu İstanbul Performance Art iş birliği ile, “Hafızanın Katmanlarında Yürümek” başlıklı bir konuşma yapacak. Sanatçıların video performansları mekânda gün boyu izlenebilir.

Akan Beden’in ikinci haftasında (8 Eylül Cuma) Hilal Polat, Julie Upmeyer ve Marirose Pritchard ve Aslı Dinç yer alıyor. Zeynep Nur Ayanoğlu’nun moderatörlüğünde Barın Han’da gerçekleşecek etkinlikte Hilal Polat “Disiplinlerarası Çalışmalar: Sanat, Tiyatro, Tasarım” üzerine konuşacak. Julie Upmeyer ve Marirose Pritchard’ın Akan Beden’e özel ürettikleri “Boşluk Fraksiyonu-Aktarım Sekmesi” video performansı üzerine PASAJ iş birliğiyle bir söyleşi düzenlenecek. Aslı Dinç’in <andata> videosu ve sanatçıların video performansları mekânda gün boyu izlenebilir.

Akan Beden’in üçüncü ve son haftasında ise (13 Eylül Çarşamba) Dilşad Aladağ yer alıyor. Melike Bayık’ın moderatörlüğünde KOLİ Art Space’te gerçekleşecek etkinlikte Dilşad Aladağ “TAKLAK” başlıklı bir canlı performans yaparak “Kişisellik ve Toplusallık Arasında” konulu bir konuşma yapacak.

Zeynep Nur Ayanoğlu ve Abdullah Ezik’in yarattığı Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi’nin birinci edisyonu Nisan ve Mayıs 2023’te üç ayrı oturumla Sanat Kritik’te gerçekleşmişti. Etkinlikte Orhan Cem Çetin, İnsel İnal, Amira Akbıyıkoğlu Arzık, Performistanbul iş birliğiyle Ekin Bernay ve İ. Ata Doğruel yer almış, son oturumda iseGoethe Institut İstanbul iş birliğiyle Dilşad Budak, Thomas Geiger’in “Güvercin” performansını Türkiye’de ilk kez canlı sergilemişti. Etkinliklerin kaydına Sanat Kritik’in YouTube sayfasından erişilebilir.

Mekânlar: Sanat Kritik—Beyoğlu, Barın Han—Çemberlitaş, KOLİ Art Space—Yeldeğirmeni

Tarihler: 6 Eylül Çarş (Sanat Kritik), 8 Eylül Cuma (Barın Han) ve 13 Eylül Çarş (KOLİ Art Space)

Saat: 18.00-20.00

Davetli Sanatçılar: Gözde Mimiko Türkkan, Pınar Derin Gençer, Hilal Polat, Aslı Dinç, Julie Upmeyer, Marirose Pritchard, Dilşad Aladağ.

Afiş Tasarımı: Rümeysa Cebeci

Bilgi için: [email protected] veya 0544 670 98 74

edebiyathaber.net (6 Eylül 2023)

Yorum yapın