Haldun Taner Öykü Ödülü’nün kazananı belli oldu

Ocak 13, 2023

Haldun Taner Öykü Ödülü’nün kazananı belli oldu

Milliyet Gazetesi tarafından yazar Haldun Taner anısına 1987’den beri düzenlenmekte olan öykü ödülünün bu yılki kazananı “Deliliğe Zarif Bir Giriş” adlı öykü kitabıyla Burçe Bahadır oldu.

Doğan Hızlan, Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celâl, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Kamil Erdem’den oluşan Seçici Kurul’un ödüle başvuru yapan eserleri değerlendirmesi sonucunda Seçici Kurul, kazanan isim ve gerekçesini şöyle açıkladı:
“Hayatın farklı sahnelerinden, kanıksanılmış sanılan durumları incelikli, duyarlı bir yorumla ve yalın, akıcı bir dille resmetmesi; an/süreç dengesini kurmadaki başarısı nedeniyle Burçe Bahadır’ın Deliliğe Zarif Bir Giriş adlı kitabına verilmiştir.”
Burçe Bahadır kimdir
Modern Zamanlar, Bu Aslında Senin Hikâyen, Ölmekten Yorulmuşuz, Ekran Beyaz Türkler Esmer, Refakatçi belgesellerinin metin yazarı, yapımcı ve yönetmeni. 2008 yılında Modern Zamanlar (Radyo Belgesel Programı) Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülleri jürisince Övgüye Değer bulundu. 2016 yılında Refakatçi (Televizyon Belgesel Programı) TGC Sedat Simavi En İyi Televizyon Belgeseli Ödülü’ne ve 12. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Belgesel Dalı, Mansiyon Ödülü’ne lâyık görüldü.
Kadın cinayetlerini konu alan “Ölü Kadınlar Memleketi” adlı bir kitabı daha bulunmaktadır.
edebiyathaber.net (13 Ocak 2023)

Yorum yapın