Hakan Günday’dan Derz

Eylül 23, 2023

Hakan Günday’dan Derz

Hakan Günday‘ın yeni kitabı Derz, Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Her yazdığı metin okurları tarafından festival gibi karşılanan, her senaryosu günlerce konuşulan, uzun aralıklarla yayımladığı romanları büyük bir heyecanla beklenen ve takip edilen, edebiyatımızın dâhilerinden Hakan Günday’dan sürpriz bir kitap: DERZ. İki roman arası öyküler… Doğan Kitap tarafından yayımlanan DERZ, Kinyas ve Kayra’dan bugüne Hakan Günday’ın çeşitli mecralarda yayımlanmış yazıları ve öykülerinden bir seçki. Anakara Seyir Defteri fanziniyle beraber…

“Hiçbir dünyalı bu dünyaya dayanamaz ya da katlanamaz ya da yalan söyler ya da küfreder ya da ölür ya da bölünür ya da kopar ya da tapar ya da kusar ya da susar ya da kaçar ya da kırar ya da kalır ya da ayırır ya da okur ya da korur ya da doğurur ya da boğulur ya da dağılır ya da bağırır ya da sarhoş olur ya da aşık olur ya da koşar ya da yürür ya da durur ve kurur ve solar ve sorar ve kazar ve yorar ve dolar ve boşalır ve kasılır ve kalır ve yaratır ve inanır ve yaratılır ve savaşır ve yaralanır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve dener ve yanılır ve yazar ve dayanır.”

Kitaptan tadımlık >>>

Yazar Hakkında:

Hakan Günday, 29 Mayıs 1976’da Rodos’ta doğdu. İlk romanı Kinyas ve Kayra’yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazar olan Günday’ın eserleri, Doğan Kitap tarafından yayımlanmaktadır: Zargana (2002), Kinyas ve Kayra (2003), Piç (2003), Malafa (2005), Azil (2007), Ziyan (2009), Az (2011), Daha (2013), Zamir (2021). Hakan Günday Daha adlı romanıyla Fransa’nın saygın edebiyat ödüllerinden olan Médicis’in 2015 En İyi Yabancı Roman Ödülü’ne layık görüldü. 2022’de tüm eserleriyle Uluslararası Hermann Hesse Ödülü’nü aldı.

edebiyathaber.net (23 Eylül 2023)

Yorum yapın