“Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisinin yeni macerası: “İna Mağarada”

Ocak 12, 2016

“Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisinin yeni macerası: “İna Mağarada”

ina_magarada_kapak.inddİtalyan yazar Beatrice Masini’nin Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar dizisinin dokuzuncu kitabı İna Mağarada, Nükhet Amanoel’in çevirisiyle, 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar dizisi her kitabında farklı bir hikâye anlatıyor ama hepsinin merkezinde güzel, açıkgöz ve cesur kızlar yer alıyor. Ina Mağarada’da kahramanımız yine korkusuz bir kız çocuğu!

Tarihöncesi zamanlarda çocuklar okula gitmezdi. Okula gitmedikleri için ne okumayı bilirlerdi ne de yazmayı… Ama bir gün, Ina adında bir kız çocuğu resim çizmeyi icat etti ve incecik sivri çubuklarla toprağın ve kumun üzerine çizmeye başladı. Filler, bulutlar, karaca yavruları, balıklar… Neler çiziyordu neler! Fakat kabilenin kurallarına göre herkes aynı şekilde davranmalıydı. Resim çizmek de neymiş?! Resim yapmayı çok seven cesur Ina, bu yeteneğini kabilesine kabul ettirmenin bir yolunu bulmalı…

“’Benim dünyam henüz hiçbir şeyin başlamadığı bir yer. Etrafta sürüsüne bereket hayvan ve pek az şey var. Fakat yine de keyfimiz yerinde. Yavaş yavaş etrafa bakıp her şeyin nasıl işlediğini keşfediyor ve icatlar yapıyoruz. Çok güzel, değil mi?’

Ina”

Beatrice Masini

Beatrice Masini, doğup büyüdüğü şehir olan Milano’da yaşıyor. Yazarlık dışında çevirmenlik, editörlük ve gazetecilik yapıyor; fakat hepsinden önemlisi iki çocuk annesi. Masini, birçok edebi türde ve farklı konular hakkında yazıyor. Tüm yazdıklarında günümüz çocuklarını her yönüyle yansıtabilmek için olağanüstü hassasiyet gösteriyor. Yazmaya ve okumaya çok düşkün olan Masini’nin otuzun üstünde kitabı birçok dile çevrildi. 2004’te “En İyi Yazar” olarak İtalya’nın “Permio Andersen” ödülüne değer bulundu. Aynı zamanda Harry Potter kitaplarını da İtalyancaya kazandırdı. Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2016)

Yorum yapın