Gürşat Özdamar’ın “Stop Motion – Çocuklarlarla Sinema” kitabı raflarda

Haziran 21, 2023

Gürşat Özdamar’ın “Stop Motion – Çocuklarlarla Sinema” kitabı raflarda

Gürşat Özdamar’ın Stop-Motion Çocuklarla Sinema adlı kitabı Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Düzenlediği atölyelerle her yaştan çocuğun sinemayı eğlenerek öğrenmesine ve film yapımını deneyimlemelerine önayak olan Gürşat Özdamar’ın yeni kitabı Stop Motion – Çocuklarla Sinema, Dinozor Çocuk’tan çıktı! Hem stop motion tekniği hakkında tarihsel ve teorik bilgileri aktaran hem de eğlenceli etkinliklerin yer aldığı Stop Motion – Çocuklarla Sinema, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de faydalanabileceği, uygulamaya dayalı bir sinema kitabı.

Ayrıntı Yayınları’nın “İyi bir gelecek mutlu çocuklarla kurulabilir, mutlu çocuklar ise özenli kitaplarla gelişebilir” diyerek yola çıkan markası Dinozor Çocuk, çocuklar, gençler ve her yaştan sinema meraklısı için bir kaynak kitabı okurlarla buluşturdu: Stop Motion – Çocuklarla Sinema.

Sinema alanında çocuklarla sayısız çalışma yürüten yönetmen, yazar ve eğitmen Gürşat Özdamar’ın kaleme aldığı Stop Motion – Çocuklarla Sinema kitabı, okurları sinemayı var eden bu temel yöntemle tanıştırmayı amaçlıyor.

Bir film yapım sürecini “Çekim Öncesi Hazırlık”, “Çekim” ve “Çekim Sonrası” olmak üzere üç temel başlıkta ele alan Stop Motion – Çocuklarla Sinema kitabıyla, bir animasyon film fikrinin oluşmasından senaryosunu yazmaya, karakter ve sahne hazırlığından çekimine varıncaya dek temel bilgileri edineceksiniz. Ayrıca filme ses ve müzik eklemekten jeneriğini oluşturmaya, görsel efektlerin uygulanmasından sosyal medyada yayınlanmasına kadar geçen süreci de deneyimleyerek kendi animasyon filminizi kolaylıkla tasarlamak ve gerçekleştirmek için en gerekli adımları öğrenmiş olacaksınız. Gerisi sizin hayal gücünüze kalıyor.

GÜRŞAT ÖZDAMAR HAKKINDA

İzmir Ege Üniversitesi Çeşme Denizcilik Yüksek Okulu mezunu Kaptan. En uzun süreyle aralıksız film izleme Guinness dünya rekortmenlerinden biri (55 saat 23 dakika). Atölye Gezginci’de dans tiyatrosu ve belgesel sinema çalışmaları yürüttü. “Dans Olmadan Edemeyiz” isimli bir belgesel hazırladı. Birçok uzun ve kısa metrajlı filmlerde sanat asistanı ve kurgu yönetmeni olarak görev yaptı. 100 yönetmenin 1’er dakikalık 100 filminden oluşan “Barış İçin Sinema” film fikrini gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Zeki Alasya’nın da katılımcısı olduğu Bahçeşehir sinema kampının yürütücüsü oldu “Arka Sokaklar” dizisinin grafik animasyonlarını hazırladı. Nesin Vakfı başta olmak üzere pek çok kurum, okul, etkinlik ve festivalde çocuklarla sinema atölyeleri düzenledi. Her yaştan çocuğun sinemayı eğlenerek öğrenmesine ve film yapımını deneyimlemelerine önayak oldu. İstopmotion İstanbul Sinema Topluluğu’nda Mükerrem Yıldız ile beraber Çocuklarla Sinema atölyeleri gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Bu alandaki deneyimlerini CANLAN! Çocuklarla Sinema ismi ile kitaplaştırdı. Bu kitap, bu alandaki ilk Türkçe kaynak özelliğini taşıyor. Sinema Emekçileri Sendikası Sine-Sen Disiplin Kurulu üyesi. Kadıköy Moda Koşan Kaplumbağa Anaokulu sinema atölyesi eğitmeni ve İstanbul Enka Okulları sinema kulübü yönetmeni.

edebiyathaber.net (21 Haziran 2023)

“Gürşat Özdamar’ın “Stop Motion – Çocuklarlarla Sinema” kitabı raflarda” üzerine bir yorum

Yorum yapın