Günün önerisi: “Söz Sandığım”

Ekim 12, 2023

Günün önerisi: “Söz Sandığım”

Merve Koçak Kurt’un Söz Sandığım adlı kitabı İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı. Bu şiirsel öyküleri öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

Merve Koçak Kurt, Söz Sandığım ile tekrar merhaba diyor okura. İşaretparmağını göğsüne koyup içeriyi işaret ediyor. Şiirsel söyleyişi ve özenli kurgusuyla bambaşka bir bakış açısı vadediyor Söz Sandığım.

Birleşip dağılıyor kelimeler. Gözlerimize bakıyor, elimizi tutuyor, yakamızdan çekiştiriyor ve saçımızı okşuyor her biri. Tok bir sesten yayılıyor sözler etrafa. Birleşip sakince bütünlüyorlar parçaları. Sonrası birbirine bağlı tren rayları.

“Sanki bir uçurumun kenarındayım. Oysa daha az önce sokakları adımlıyor, aralara dalıyordum. Adlarını öğrenmesem olmaz; ‘Ayarcıbaşı Sokak’, ‘Müneccimbaşı Sokak’, ‘Nevcihan Sokak’, ‘Hacıbakkal Sokak’… Acaba hangi sokakta yaşamıştı? Nasıl gidip gelmişti karşıdaki işine? Şu –güz ayına bile direnen– begonvillere bakıp ne demişti? Aşiyan’ın terasından uzanıp açmış mıydı kalbini yüzüne göğün? O yokuşlu merdivenlerde sarılmış mıydı yanındakine? ‘Beni çok sev…’ demiş miydi ona da? ‘Kadınım…’ demiş miydi?”

Yazar hakkında

15 Mayıs 1976’da Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Antakya’da büyüdü. Antakya Lisesi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Kendi alanıyla ilgili çeşitli işlerde çalıştı. (Muhabirlik, dergi yayıncılığı, metin yazarlığı,
radyo program yapımcılığı, sosyal medya uzmanlığı vb.) İlk yazısı 1995’te yayımlandı, ondan sonraki 2005’te. Bir kadın dergisinde beş yıl boyunca denemeler yazdı. Bir kitap ekindeki “İlkim” köşesinde uzun süre ilk kitapların öyküsünü anlattı. Ayrıca Edebiyat Haber ve çeşitli mecralar için söyleşiler yaptı, yazılar kaleme aldı.

Yayımlanan ilk öyküsü, “Kahve Fincanında Bumerang Etkisi”. 2010’dan beri öykü dünyasının içinde. Hece, Hece Öykü, Türk Dili, Edebiyatist, Öykü Gazetesi, Edebiyat Ortamı, Mahalle Mektebi, Muhayyel, Post Öykü, Mahur Beste, KE Dergisi gibi birçok mecrada öyküleri yayımlandı. Kitap eklerinde yazılarıyla, dergilerdeyse öyküleriyle, denemeleriyle ve söyleşileriyle yer aldı.

Ankara’da yaşıyor. Söz’ü olduğu sürece yazmak istiyor.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2023) 

“Günün önerisi: “Söz Sandığım”” üzerine bir yorum

Yorum yapın