Günün önerisi: “Sessiz Film”

Ekim 5, 2023

Günün önerisi: “Sessiz Film”

Türkiye’nin dijital kitap platformu Kitap Cumhuriyeti tarafından yayımlanan “Öyleyse Masumiyet” adlı öykü kitabıyla edebiyat dünyasında oldukça ses getiren Beyhan Özer’in ilk romanı “Sessiz Film” A7 Kitap tarafından yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden

Kumkapı, Nil Sineması… Ve yazlık sinemanın dev görünüşlü mahcup fedai abileri… Yeşilçam’da kendini kanıtlamış ünlü bir prodüktörün oğlunun yarım kalmış kimsesiz çocukluğu… Kaybedilenleri zaman olgunlaştırsa da gidebilme ihtimalini çocuk dünyasında ona hatırlatan ailesi. Kumkapı’nın her bir balkonundan sarkan saksı çiçeklerinin yorgun yüzlere renk katan ahengi… Sinema çalışanlarının kendi hiyerarşisi içinde kurdukları dostlukları, bağlılık, sadakat bizleri o döneme ait pek çok şeyle yüzleştiriyor. Ayrılıklar, aldatılma, yalnızlık bir çocuğun gözlerinden hiç bu denli öfkelere ve sevinçlere şahit olmamış, düşündürmemişti.

“Katil suratlı fedailerin yüzleri kül rengi, evsizlerin döktüğü gözyaşları sel olmuş ve zor zamanlarında onun yardım ettiği kim varsa gariban ya da nüfuslu anlatılmaz bir hüzünle bahçeyi doldurmuşlardı. Yazlık sinemanın bahçesinde vedalara alışkın olmayan bir hava vardı. Yaz akşamları açık olan avlunun bir köşesinde şimdi yeşil çuha geçirilen kocaman bir kutu duruyordu.”

Yazar hakkında

1970 İstanbul doğumlu. İş hayatına özel bir havayolları şirketinde (Vip) Yer Hostesliği ile başladı. Ardından uçaklarda 7 yıl Kabin Memuru (Uçuş Hostesliği) olarak çalıştı. Bir süre sonra Uçak İçi Reklam Ajansı’nda Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. Yazar, edebiyat eleştirmeni ve akademisyen Feridun Andaç ile yaratıcı yazarlık kurslarına katıldı. Öyküleri, Edebiyat Haber, Oggito, Korsan Edebiyat, Dibace.net ve Kil-tablet’te yayımlandı.

Yazarın ilk öykü kitabı “Öyleyse Masumiyet” Kitap Cumhuriyeti tarafından, ilk romanı “Sessiz Film” A7 Kitap etiketiyle yayımlandı.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2023) 

Yorum yapın