Gülten Akın ve “İncelikler Tarihi” 10 Mart’ta konuşulacak

Şubat 9, 2022

Gülten Akın ve “İncelikler Tarihi” 10 Mart’ta konuşulacak

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın 10 Mart Perşembe 18.30’da Loca’da düzenlediği Gülten Akın ve “İncelikler Tarihi etkinliğinde Olcay Akyıldız ve Haydar Ergülen şairi konuşacak.

“İncelikler Tarihi – Gülten Akın Şiiri” yirmi bir yazarlı bir Gülten Akın kitabı. Asuman Susam ve Duygu Kankaytsın’ın üç bölümde topladığı yazılarda Gülten Akın’ın şiiri tüm yönleriyle ele alınıyor. Kitap; şairin edebiyat tarihindeki yerini yeniden düşündürmeyi, ardından gelenlere açtığı yolları göstermeyi, yeni kuşaklardan okurlarla şairi buluşturmayı hedefliyor. Türkiye’de kadın ve şair oluşun bir anlamda minör/öteki tarihi olarak da okunabilecek Gülten Akın şiirlerine dair yapılan bu edebiyat arkeolojisi, kadının bireysel-toplumsal duruşunu gösterme ve özellikle “şair oluş” ve “kadın oluş” imgelerinin katmanlarını birlikte açma amacını da taşıyor. 

Kitapta yazıları yer alan akademisyen Olcay Akyıldız ve şair Haydar Ergülen’in konuşmacı olarak katılacağı bu söyleşide “İncelikler Tarihi” kitabı okurlara tanıtılırken Gülten Akın’ın şiiri farklı boyutlarıyla ele alınacak. Söyleşiyi Duıygu Kankaytsın yönetecek.

Etkinlik Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalından da eşzamanlı paylaşılacak.

edebiyathaber.net (9 Mart 2022)

Yorum yapın