Gülen Güler’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Kasım 16, 2022

Gülen Güler’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

  1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz? 

Her zamançocukların dil kullanımları, ifade şekilleri, geniş hayal kurma becerileri ve maceraya her an açık olmalarını dikkatle gözlemleyip, hayran olmuşumdur. Hatta bu özellikleri örnek alarak kendi hayatıma katmaya çabalarım. Belki de kendi çocukluğumun zihin haritasını hatırlama çabası.

  1. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı? 

İlk okuduğum çocuk kitabını hatırlamıyorum fakat nerede ikamet edersek edelim, kütüphane varsa, her hafta kitap alırdık. Kemalettin Tuğcu’nun tüm kitaplarını okudum çocukluğumda. Kitapta geçen atmosferi yaratmak için arkadaşımla soğan, ekmek yer, hikâyede geçen cümleleri tekrarlamaya çalışırdık.

3-Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu? 

Evet. Lemony Snicket tarafından yazılan “Talihsiz Serüvenler Dizisi”. 

4-Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz? 

Yine Lemony Snicket tarafından yazılan “Talihsiz Serüvenler Dizisi”.

Eşsiz yetenek ve özellikleri olan ayrı yaşta olan üç karakter çoğunlukla yetişkinlerin yarattığı, kötücül durumlarla karşılaşır. Her birinin kendine has yeteneğini kullanarak, muhteşem bir işbirliğiyle onlara karşı kurulan tuzakların üstesinden gelmeleri hikâyeleri güçlü bir temele oturtuyor. Kurban rolüne girmeyen karakterler, akıl gücüyle ve enfes manevralarla karşılarına çıkan engellerden kendi zaferleriyle çıkıyorlar. Genel mekân, karakter ve eylemlerin detaylı anlatımı, öngörülmeyen olaylar zinciri hayal gücü sınırlarını zorluyor ve okuru bambaşka dünyalara götürüyor.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2022)

Yorum yapın