Güçlü ve yürek burkan bir büyüme hikâyesi

Aralık 12, 2023

Güçlü ve yürek burkan bir büyüme hikâyesi

Cat Patrick’in “Hortum Akıllı” adlı romanı, 12 ve üzeri yaş grubu için Seda Ateş çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Arkadaşlığa, kız kardeşliğe ve affetmeye dair güçlü ve içten bir hikâye olduğu kadar, kendine alan açmaya çalışan bir genç kızın dürüst ve yürek burkan portresi “Hortum Akıllı” Can Çocuk Yayınları’nda!            

On üç yaşındaki Frankie için işler hiçbir zaman kız kardeşi Tess için olduğu kadar iyi gitmemiştir. Tess’in aksine Frankie nörolojik açıdan farklıdır. Frankie başkalarının ona dokunmasına dayanamaz, yüksek seslerden rahatsız olur, dikkati kolayca dağılır, gündelik hayatında değişikliklerden hoşlanmaz ve diğer çocuklar kumsalda eğlenirken terapiste gitmek zorundadır. Frankie arkadaş edinmekte de zorlanır. Yalnızca bir arkadaşı vardır: Colette. Ama arkadaşlıkları bitmiştir artık.

Derken, yedinci sınıfın bitimine haftalar kala, Colette beklenmedik bir biçimde Frankie’nin odasının kapısında belirir. Ve ertesi sabah da ortadan kaybolur. Tek arkadaşını bir kez daha kaybettikten sonra Frankie, Colette’in ardında yalnızca kendisinin çözebileceği ipuçları bıraktığını keşfeder ve kendisine yardım etmesi için kız kardeşi Tess’i ikna eder.

Beyniniz benimki gibi bir öyle bir böyle çalışıyorsa, insanlar size kesinlikle haksız olduğunuzu söylediğinde kafanızın karışması çok kolay. Şiddetini artıran rüzgârda uçmaya çalışan martıları izlerken, söylediklerimi sorgulamaya başladım. Telefonumu çıkarıp yeniden videolara baktım.

Cat PatrickPaper Heart, We Built This City, Forgotten, Revived ve The Originals adlı çocuk ve gençlik romanlarının yazarıdır. 2020 yılında yayımlanan Hortum Akıllı adlı romanı ile ABD’de birçok ödüle değer görülmüştür. Cat Patrick, eşi ve iki kızıyla Seattle yakınlarında yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2023)

Yorum yapın