Goncourt Ödüllü roman yakında raflarda

Şubat 8, 2021

Goncourt Ödüllü roman yakında raflarda

Jean Rouaud’un “Savaş Meydanları” adlı romanı, Şirin Etik çevirisiyle İletişim Yayınları tarafından şubat ayı içinde yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Jean Rouaud, Goncourt Ödülü’nü kazanan romanında, bir ailede ardı ardına yaşanan üç ölümle anımsanan eski hikâyeleri deşiyor. İlk başta, babanın ölümü, trajik bir başlangıç noktası; sonra, inatçılığıyla nam salan Marie Hala’nın ve ardından, antika 2CV arabasıyla adeta kamikaze dalışları yapan büyükbabanın gidişi… Üçünün tam ortasında, hepsini birbirine bağlayan isimsiz, yaşsız anlatıcımız… Loire’ın yağmurlu, sisli havasında eve kapanıp da çekmeceleri karıştırınca ortaya çıkan mektuplar, fotoğraflar ve hatta altın bir takma diş, okuyucuyu ansızın onyıllarca geriye götürüyor. Sıradan bir ailenin dokunaklı yaşamından alınan noktalar birbirine eklenerek resim tamamlanıyor.

Savaş Meydanları, kişisel tarihler ile o büyük Tarih’in nasıl iç içe geçtiğini gösteren hüzünlü bir roman.

“Jean Rouaud kalemini ustaca oynatıyor ve gündelik detaylar ile büyük olayları, keder ile neşeyi, inanç ile umutsuzluğu birbirine bağlayan ipleri kullanarak bir yumak oluşturuyor.”

Boston Globe 

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.

Jean Rouaud

13 Aralık 1952’de Fransa’nın Campbon kasabasında doğdu. Nantes Üniversitesi’nde, çağdaş edebiyat bölümünde okudu. Üniversiteyi bitirdikten sonra tıp ansiklopedisi pazarlamacılığı, gazete bayiliği gibi işler yaptı. İlk romanı Savaş Meydanları 1990’da yayımlandı ve Prix Goncourt’u kazandı. Yazarın, aile anılarına dayanan Des hommes illustres (1993), Le Monde à peu près (1996), Sur la scène comme au ciel (1999) gibi romanları vardır.

edebiyathaber.net (8 Şubat 2021)

Yorum yapın