Göknil Genç’ten çocuklara: “Küçük Kırmızı Düğme”

Ocak 28, 2016

Göknil Genç’ten çocuklara: “Küçük Kırmızı Düğme”

kucuk_kirmizi_dugme_kapakGöknil Genç’in “Küçük Kırmızı Düğme” adlı kitabı, Vaghar Aghaei’nin desenleriyle okumayı bilmeyen ve yeni öğrenmiş çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim Üyesi olarak viyola eğitmenliği yapan Göknil Genç’i, çocukları klasik müziğin büyülü dünyasıyla buluşturduğu kitaplarından tanıyoruz. Yazar, müzisyen ve akademisyen Göknil Genç çok yönlü sanat üretimini çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Yazar bu kez kızı Yaz’ın hikâyesini kaleme aldı; hem minikleri hem de okumaya henüz başlayan genç okurları bir düğmenin sürprizlerle dolu yaşama serüvenine ortak ediyor.

Küçük kırmızı düğme mutluydu. Örgülü saçlı kızın en sevdiği paltosuna dikilmişti. Dostunun sesine ve göremediği yüzüne en yakın yerde yaşıyordu. Küçük kızın yakasında, tam çenesinin altında. Her sabah onun sesiyle güne başlamak güzeldi ama bir dileği vardı küçük kırmızı düğmenin; paltoyla birlikte kışlıkların arasına karışmadan önce dostunun yüzünü bir kez olsun görebilmek. Ama korkuyordu. Ya onu dostuna bağlayan ipler kopar da, hiç buluşamazsa kalpleri?

“Düğmeleri çok seven, Küçük Kırmızı Düğme’yi bir sabah hayal cebinden çıkarıp yazmam için bana armağan eden kızım Yaz’a ve bir düğmeden dünyalar yaratabilen tüm anneannelere ve torunlarına…” ithafıyla okurla buluşan Küçük Kırmızı Düğme, Vaghar Aghaei’nin desenleriyle okumayı bilmeyen ve yeni öğrenmiş tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında!

“Dostunun gözlerini görmeliydi. İki arkadaşın kalbini ancak gözler birleştirirdi. Kendi renginden ne kadar eminse, bundan da o kadar emindi.”

Göknil Genç

2006 yılında Sihirli Mozart adlı ilk kitabıyla yazarlık yaşamına başlayan Göknil Genç devam eden yıllarda klasik müzik ve çocuk edebiyatını birleştiren çalışmalarını sürdürdü.  Kitaplarında klasik müzik bestecilerinin yaşam öykülerini, müzik dilini, orkestra ve enstrümanlarını anlatan Genç’in 2008 yılında yazdığı “Mozart- Küçük Dahi” adlı çocuk oyunu da 2014-2015 sezonunda İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi. Müzik (Viyola) eğitimine 1989 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Genç  1999 yılında aynı üniversiteden mezun oldu, Almanya’da başladığı lisansüstü eğitimini MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı. 1997 yılından bu yana resital, orkestra ve oda müziği konserleri vermekte olan Genç  halen  MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim Üyesi olarak viyola eğitmenliği görevine devam etmektedir. Sihirli Mozart, Bach Yürürken, Chopin Küle Dönüşen Kalp, Değirmenci ile Baykuş, Emekli Vagon, Böcek Orkestrasının Muhteşem Turnesi ve Böcek Orkestrasının Muhteşem Sınıfı adlı 2 kitaplık serisi serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (28 Ocak 2016)

Yorum yapın