Giampi ile Lumpi Lumpi yine maceradan maceraya koşuyor!

Eylül 12, 2014

Giampi ile Lumpi Lumpi yine maceradan maceraya koşuyor!

lumpi_lumpi_5_oyuncaklar_ulkesinde_kapak.inddGiampi ve hayali arkadaşı Lumpi Lumpi’nin maceralarına bir yenisi daha eklendi! Oyuncaklar Ülkesinde adlı bu yeni serüvenlerinde sempatik ve yaramaz, sevecen ama birazcık da alıngan, masmavi ejderha Lumpi Lumpi, Giampi’yi yine yalnız bırakmıyor. Silvia Roncaglia’nın yazdığı, Nükhet Amanoel’in çevirdiği, Roberta Luciani’nin resimlediği kitap, 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları raflarında.

Sempatik ve yaramaz, sevecen ama birazcık da alıngan, pullu mu pullu ve masmavi bir ejderha… Kim hayali arkadaş olarak böyle bir ejderha istemez ki?

Peki, Giampi bu arkadaşı nasıl mı edindi? Bir gün hayali arkadaşını o kadar yoğun düşündü ki, bir anda kanlı canlı ve hatta ibikli ve pullu olarak çıkıverdi karşısına. Bu küçük ejderhaya Lumpi Lumpi adını verdi Giampi. Sonrasıysa bir dolu macera!

Oyuncaklar Ülkesinde adlı bu yeni serüvendeyse Giampi okulda kötü bir not alır. Daha da kötüsü bunu ailesinden saklar. Kafasını dağıtmak için yeni bir maceraya atılmak üzere Lumpi Lumpi ile yola çıkar. İstikamet “Hayali Arkadaş Hayvanlar için Oyuncak Ülkesi”dir. Lumpi Lumpi orada fazlasıyla eğlenir. Fakat Pinokyo’nun hikâyesini iyi bilen Giampi içinse haddinden fazla ve tehlikeli bir eğlence olur bu ve korkuları boşa çıkmaz. Giampi başı belada olan Lumpi Lumpi’ye nasıl yardım edecek dersiniz?

“-Sende çok fena bir hastalık var Lumpi Lumpi. Bu hastalığa ‘Boş gezenin boş kalfalığı’ derler. Dersini çalışmak yerine bol bol eğlenenlerde görülür.

 -Öyleyse sen de biraz boş gezenin boş kalfasısın,’ diye homurdanmıştı Lumpi Lumpi.”

 edebiyathaber.net (12 Eylül 2014)

 

Yorum yapın