Gerçeğin, insanın, ağacın izinde bir keşif hikâyesi

Nisan 8, 2022

Gerçeğin, insanın, ağacın izinde bir keşif hikâyesi

Sevgi Saygı’nın “Sevgili Ucube” adlı romanı, 9 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Merak uyandıran, heyecanlı romanlarıyla sevilen Sevgi Saygı, bu kez okurlarını Ege kıyısında doğayla iç içe bir aile evine konuk ediyor. Yaz tatilini köyde geçiren üç çocuğun kendi güçlerini ve doğayı keşfedişlerini, gülümseten bir büyüme öyküsüyle anlatıyor. Doğa sevgisini ve dünyaya karşı görevlerimizi temel alan kitap, ağaçların, toprağın ve yeşilin insanlık için kıymetini kulağımıza fısıldıyor. Herkese benzemeyenlerin, bakış açısı farklı olanların, “ucube” sanılanların, yazının da toprağın da iyicil gücüne inananların dünyasına “merhaba” diyen bir roman!

Kardeşi Yaman’ın haylazlıklarından bıkan Yaprak, yaz tatili için gittikleri dede köyünde çareyi ormana kaçmakta bulur. “Ucube” dediği oyuncağın, çantasına takılıp onunla eve geleceğinden habersiz, yazdığı hikâyeye devam eder. Yaman’ın takibi ve havalı kuzen Şeyda’nın çıkagelmesiyle işler karışır. Ucube’yi ormana geri bırakmaktan başka çare göremeyen Yaprak mutsuzdur. Derken, dedesi onunla bir sırrını paylaşır…

Yazar hakkında

1957’de İzmir’de doğdu. 1981’de Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1985’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanı olarak görev aldı. TRT İstanbul Radyosu’nun Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu ve Çocuk Bahçesi kuşakları için kaleme aldığı oyunların yanı sıra, Tiyatro Ti için “Hayalet ve Başkan” oyununu yazdı. 2009’da yayımlanan ilk çocuk romanı Babam Nereye Gitti?yi, devam kitapları Amcama Neler Oluyor? ve Gizemli Günler izledi. 2010’da Şimugula adlı çocuk romanıyla da dikkati çeken Saygı, Babaannemin İçine Uzaylı Kaçtı!nın (2016) ardından, dört kitaplık “Yasemin ve Lavanta” dizisini (2017) ve eğlenceli kurgusuyla merak uyandıran Turne Dedektiflerini (2019) kaleme aldı. “Bebek” adlı öyküsüyle Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) 2013 Gio Ödülleri’nde dereceye giren yazarın 2014’teki kitabı, Peri Efsa (ON8) adlı bir gençlik romanı. İlk kez 2004’te yayımlanmış olan Gezgin de, 2015’te ON8 tarafından aynı adla yenilendi. Son çocuk romanı Sevgili Ucubede (2022) doğayı kucaklayan sıcacık bir büyüme hikâyesi anlatan yazar, İzmir yakınında, Gencelli’de kedileriyle birlikte yaşıyor.

edebiyathaber.net (8 Nisan 2022)

Yorum yapın