Geleceğin yetişkinlerine kılavuz bir kitap “Geleceği Hayal Ediyorum”

Aralık 5, 2023

Geleceğin yetişkinlerine kılavuz bir kitap “Geleceği Hayal Ediyorum”

Aygül Bahar Yılmaz’ın yazdığı Güneş Bloedorn’un resimlediği Geleceği Hayal Ediyorum adlı kitabı Final Kültür Sanat Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Yazar Aygül Bahar Yılmaz’ın kaleme aldığı, Güneş Bloedorn’un tasarladığı “Geleceği Hayal Ediyorum”, hayal gücü ve dikkat üzerine merak uyandırıcı etkinliklerle dolu içeriğiyle okurları geleceğin sınırlarında eğlenceli ve öğretici bir keşfe davet ediyor.

Çocuk kitapları yazarı ve psikolog Aygül Bahar Yılmaz‘ın kaleme aldığı; Güneş Bloedorn‘un renkli tasarımlarıyla zenginleşen “Geleceği Hayal Ediyorum” başlıklı kitap, genç okuyucuları geleceğin sınırlarını zorlamaya davet ediyor. Çocukları ve gençleri bilim, teknoloji ve sanatın kesiştiği serüvenlere çeken kitap Geleceğe dair heyecan verici kurgular, zihin açıcı etkinlikler ve keyifli akıl yürütme bulmacalarıyla genç zihinlerin sorgulama ve keşfetme yeteneklerini artırmayı hedefliyor.

İlkokul 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin öncelikli olarak ilgi alanına giren “Geleceği Hayal Ediyorum”, düşüncenin sınırlarını zorlayan eğlenceli sorulara yanıt aramayı seven her çocuk için bir başucu kitabı olma niteliği taşıyor. 

Çocuklar, “Geleceği Hayal Ediyorum”un renkli sayfaları arasında paralel evrenlerle, yardımcı robotlarla, yeni keşfedilen gezegenlerle, akıllı arabalarla ve hastalıkların tedavisinde kullanılan çiplerle dolu bir dünyanın içine dalıyor.

Kitapta çocuklar için eşleştirme, farklı olanı bulma, labirent, örüntü, bulmaca, şifre çözme gibi odaklanmayı ve dikkati kontrol etmeyi önceleyen etkinliklerin yanı sıra çevre bilinci, zaman yönetimi, mekân algısı, teknolojinin toplum üzerindeki etkileri gibi önemli konularda düşünmeye iten felsefi sorular da yer alıyor.  

Kitabın “Teknolojik Harikalar” ve “Müzikal Dünyalar” başlıklı bölümlerinde yapay zekâ ve robotların hayatımızdaki rolü ve müziğin gezegenler arası etkisi gibi konulara yer verilirken; “Emosyonel Alfabeler” ve “Hatalar ve Yaratıcılık” başlığını taşıyan bölümler, duygularımızın ve hatalarımızın yaratıcılıkla nasıl birleşebileceğini keşfetmemize yardımcı oluyor. Genç okurlar, kitabın “Mıknatıssal Kesintiler” ve “Sanal Alışveriş” bölümlerinde ise teknolojinin günlük yaşamımız üzerindeki etkilerini ve bu etkilerin nasıl yönetilebileceğini keşfediyor. 

‘’Geleceği Hayal Ediyorum’’, genç okuyucuları gelecek, teknolojinin rolü ve çeşitli alanlardaki ilerlemelerin etik ve pratik sonuçları hakkında eleştirel düşünmeye davet ederken; dünyanın gerçek sorunlarına çözümler üretmeye de çağırıyor.  

‘’Geleceği Hayal Ediyorum’’, öğrencilerden eğitimcilere, bilim kurgu ve gelecekçilik meraklılarından oluşan geniş bir okuyucu kitlesi için hem ilham kaynağı hem de yararlı bir kılavuz niteliğinde.

edebiyathaber.net (5 Aralık 2023)

Yorum yapın