Fotoğraftan filizlenen öyküler genç okurlarla buluşuyor

Şubat 1, 2018

Fotoğraftan filizlenen öyküler genç okurlarla buluşuyor

Kareli Öyküler kitabı ilgiyle karşılanan Tolga Gümüşay bu kez gençler için kaleme aldığı Genç Kareli Öyküler ile okurlarıyla buluşuyor.

Sokaklarda yaptığı yürüyüşler esnasında karşılaştığı dokunaklı manzaraların, kendi halinde insanların, ilginç rastlantıların fotoğraflarını çekip yakaladığı bu anlar için öyküler yazan Tolga Gümüşay, Genç Kareli Öyküler ile bir kez daha kısa öykünün başarılı örneklerini sunuyor.

Eserleri gençler tarafından da beğenilen Tolga Gümüşay’ın kareli öyküleri arasından özenle seçilmiş bir koleksiyon olan Genç Kareli Öyküler Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda.

Kıyıda dikilirken kendini ne karaya ne de denize ait hisseden genç kız, Stockholm’de Noel gecesi yaşıtları yeni oyuncaklara kavuşurken en sevdiği Batman’ini kaybeden çocuk, oltasıyla denizi kırbaçlayan balıkçı, inşaat tahtalarının üstünde İstanbul’un tarihî yokuşlarından aşağı kayan şamaroğlanları, yeşilin ucundaki ışık huzmesine doğru çekilen iki genç kız, çocukluğunda burun buruna geldiği leoparın etkisinden bir türlü kurtulamayan Alice, sabahları somurtan çocukları miyavlayarak neşelendiren çöpçü…

Önce fotoğraf kareleriyle karşımıza çıkıyor, sonra da çarpıcı öyküleriyle okurun ruhunda derin izler bırakıyor.

Yazar Hakkında:

1972’de subay babasının görev yaptığı Uzunköprü’de, öğretmen bir anneden doğdu. Bursa’da başladığı ilkokul eğitimini Erzurum Oltu’da tamamladı. Bir yıl öğrenim gördüğü Erzurum Anadolu Lisesi’nde ve 1990’da mezun olduğu Kadıköy Anadolu Lisesi’nde yatılı okudu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Bilimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. 2001 yılında ilk romanı 6 Yıl Tam Pansiyon yayımlandı. Gümüşay’ın toplam 9 eseri bulunmaktadır. 2015 yılında Tolga Gümüşay ile Hiç Kimsenin Kenti adlı belgesel İZ TV’de yayınlanmaya başlandı. Tolga Gümüşay, 2016 yılında kendi çektiği fotoğraflara yazdığı öyküleri dijital platformda paylaştığı Kareli Öyküler projesini başlattı.

edebiyathaber.net (1 Şubat 2018)

Yorum yapın